Een lage prijs voor winterbanden? | Tot -30% op tirendo.nl

Prijs van winterbanden: het kan goedkoper!

Koop hier uw winterbanden en bespaar direct!

Selecteer uw bandenmaat

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Winterbanden – de noodzaak

Hoe we het ook wenden of keren, wintermaanden gaan gepaard met sneeuw, ijs en hagel. Helaas vergroten deze gladde omstandigheden ook jaarlijks  de kans op ongevallen. Vanwege hun rubbersamenstelling en hun souplesse, presteren zomerbanden onvoldoende bij temperaturen onder de 7 ° C. Om uw veiligheid te garanderen, raden bandenexperts daarom winterbanden aan. Dankzij de diepe groeven die zich als het ware vastbijten op ijs en sneeuw trotseren deze banden met gemak de winterse obstakels.  Een perfecte grip, een goede wendbaarheid en uitstekende remprestaties worden, eveneens gewaarborgd door het speciaal ontworpen profiel. Winterbanden zijn makkelijk te herkennen aan het ‘M+S’ symbool, dat voor modder en sneeuw staat. Banden met het sneeuwvloksymbool mogen zich eveneens  tot de winterbanden rekenen.

Winterbandenplicht – hoe het zit

Hoewel banden vanaf 1 november 2012 moeten voldoen aan Europese normen, zijn er door de Europese Unie geen specifieke regels vastgelegd met betrekking tot winterbanden. Ieder land kent dus zijn eigen wetgeving.  Zo worden winterbanden in Nederland ten zeerste aangeraden, alhoewel ze niet verplicht zijn. In tegenstelling tot ons land zijn ze in Duitsland wél verplicht. Heeft u een andere bestemming, informeer u dan over de winterbandenplicht in de overige Europese landen.  

Prijs: winterbanden hoeven niet duur te zijn!

Over het algemeen ligt de prijs van winterbanden hoger dan die van zomerbanden. Toch bestaan er tussen winterbanden onderling ook nog eens grote prijsverschillen.  Dit hangt, met name af van het merk, het moment van aankoop en de plaats van aankoop.  Zoekt u naar goedkope winterbanden, dan bent u bij Tirendo aan het juiste adres! Ook voor premiumbanden, zoals Michelin banden en Vredestein banden, kunt u bij ons terecht.  De intensieve samenwerking met vele groothandelaren, stelt ons in staat de prijs van winterbanden altijd laag te houden. Bevind u niet op glad ijs, en ga voor aantrekkelijk geprijsde winterbanden naar Tirendo!