Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173

Eigenschappen


Pagina 1 van 7
Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 185/65 R15

Bij het kopen van nieuwe autobanden kunnen autobezitters aan de getallen die op de band vermeld staan aflezen wat de diverse maten zijn. De cijfercombinatie dient wel op een bepaalde manier geïnterpreteerd te worden. Voor winterbanden die 185 65 R15 als code hebben, staat het eerste getal voor de bandbreedte. Deze bedraagt dus 185 millimeter. Dit soort smalle banden produceert relatief weinig lawaai tijdens het autorijden en verbruikt minder brandstof dan de bredere winterbanden.

Wat de exacte bandhoogte is, kan men uitrekenen met behulp van de tweede cijfercombinatie. Deze waarde laat zien wat het percentage is waarmee de hoogte zich verhoudt tot de breedte van de autoband. Staat als getallenreeks op winterbanden 185 65 R15, dan is de straal daarvan gelijk aan 65% van 185 millimeter. De hoogte van een band met deze vermelding op de wang komt dan neer op 120,25 millimeter.

Om te weten hoe een band van binnen is opgebouwd, is een letter in de codering opgenomen. Doorgaans is dit de "R", waarmee fabrikanten duidelijk maken dat het een radiaalband betreft. Staalgordel- of radiaalbanden hebben een zeer goede wegligging en worden niet zo warm als andere banden, waardoor ze minder snel slijtplekken vertonen en dus bijzonder veilig zijn.

Zoals blijkt uit de laatste cijfers in de bandinformatie, kunnen winterbanden die van 185 65 R15 zijn voorzien worden aangeschaft voor auto's met een velgdoorsnede van 15 inch. Omgerekend is dit 38,1 centimeter. De maten van velgen worden echter altijd in inches uitgedrukt, zodat hier ook in de bandcodering voor is gekozen.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK