Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 88

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


All season banden

Voordelen
All season banden zijn banden die bij zowel lage als hoge temperaturen gebruikt kunnen worden. Het belangrijkste voordeel van deze banden, welke vaak worden aangeduid als all weather banden, is overduidelijk dat er niet gewisseld hoeft te worden tussen zomerbanden en winterbanden (het hele jaar kan men gebruik maken van één bandenset). Dit heeft op zijn beurt nog weer andere voordelen: Allereerst hoeft er niet nagedacht te worden over de optimale tijd om de banden te verwisselen en daarnaast wordt er tijd bespaart (de tijd die nodig zou zijn om een afspraak met de werkplaats te maken). Niet geheel onbelangrijk, dankzij het gebruik van de all weather banden, spaart u geld voor een extra set banden uit.

Eigenschappen
All season banden worden vaak gebruikt in gebieden waar gedurende het jaar minimale weersveranderingen plaatsvinden. Deze banden moeten zowel bij sneeuw als bij hoge temperaturen aan de veiligheidseisen voldoen, daarom moeten deze ten aanzien van structuur en loopvlakontwerp een mix van winter- en zomerbanden vormen. De banden zijn in hun vaardigheden generalist en daarom minder specifiek in bepaalde eigenschappen.

All season Banden

All weather banden zijn optimaal voor autobezitters die weinig kilometers per jaar rijden en geen sterk gemotoriseerde voertuigen hebben. Hierdoor hebben zij lage bandslijtage en is er geen optimale hechtingswaarden nodig. Want, ondanks alle voordelen dient u zich ervan bewust te zijn dat de all season banden niet dezelfde voordelen hebben als speciale seizoensbanden. In de zomer bieden zomerbanden bijvoorbeeld een kortere remweg dan all weather banden. All weather banden hebben een aantoonbaar hoger verloop, wat zich manifesteert in tekenen van slijtage en verhoogd brandstofverbruik. Verder lijdt de nauwkeurigheid in besturing mogelijk onder het gebruik van deze banden. Een van de populairste All season banden zijn die van Goodyear. Een ander veel gevraagd model is de Franse Kleber Quadraxer.

All weather banden in de winter

Zoals eerder vermeld, zijn all season banden niet geoptimaliseerd voor bepaalde weersomstandigheden. Zolang men een niet heel ernstig koude winter verwacht, vormen de all season banden een goed alternatief. Veel van de all weather banden zorgen ook voor goede grip op een besneeuwde ondergrond. Of all season banden of winterbanden moeten worden gebruikt, hangt voornamelijk af van drie factoren: Ten eerste het klimaat, daarnaast het voertuig en de motor en tenslotte het gebruik van de auto. Wordt de auto vooral in de stad gebruikt waar lage snelheden worden bereikt, dan zijn all season banden de beste keus. Personen die zeer veel en lange afstanden over snelwegen en landwegen rijden, wordt geadviseerd een gespecialiseerde band te gebruiken.

All season banden getest

Omdat all season banden een compromis vormen tussen winter- en zomerbanden, is de kwaliteit erg belangrijk. Er dient in geen geval op het veiligheidsaspect bezuinigd te worden. U kunt zich oriënteren door middel van testresulaten van all season banden in tijdschriften of door onafhankelijke testinstituten. Uit de all season banden test 2011 van de ANWB kwam de Goodyear Vector 4 Seasons als beste uit de bus. Daarnaast is ook de Vredestein Quatrac 3 hoog gewaardeerd.

Indien u naar goedkope banden zoekt, klik dan op de onderlijnde tekst!


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info