Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 1036

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Continental banden

Continental

Continental is een van de grondleggers van de moderne autoband zoals we die nu kennen. Continental banden uit het Duitse Hannover ontwikkelt en maakt sinds 1871 autobanden. Banden Continental is bijvoorbeeld de ontdekker van de tubeless band die autorijden comfortabeler, goedkoper en veiliger maakt. Met een omzet van een kleine 10 miljard euro voor alleen de bandendivisie is Continental een wereldspeler met 49 vestigingen in alle werelddelen. Het bedrijf is ook actief in de productie van auto-onderdelen, zoals elektrische componenten, navigatieapparatuur en remsystemen.

Banden Continental begon oorspronkelijk als rubberfabrikant onder de naam Continental Caoutchouc-Compagnie. Caoutchouc betekent rubber. Het merk is de oorspronkelijke vestigingsplaats Hannover nog steeds trouw. In het logo van de banden van Continental is het steigerend paard ('Saksenros') uit de regio Saksen verwerkt. De ontdekking en ontwikkeling van de luchtband eind negentiende eeuw betekende dat het vervoeren van personen en goederen een stuk comfortabeler en veiliger kon gebeuren. De luchtband dempt de eerste schokken die tijdens het rijden ontstaan. In de loop der jaren is er natuurlijk enorm veel aan de luchtband verbeterd en de banden van Continental hebben aan die ontwikkeling actief bijgedragen.

Continental: innovatief bij uitstek

De banden van Continental lopen van oudsher vooraan als het gaat om de ontwikkeling van betrouwbare, veilige en zuinige banden. Zo ontwikkelt het bedrijf als eerste in de wereld autobanden met profiel (voor die tijd waren autobanden 'glad') en ook bij de tubeless autobanden loopt Continental voorop. Deze autoband zonder binnenband betekent halverwege de vorige eeuw een doorbraak in comfort en veiligheid.

Kwaliteit, veilig, zuinig

Continental is de laatste jaren vooral actief op het ontwikkelen van comfortabele en zuinige autobanden. Een juiste band onder het juiste voertuig zorgt altijd voor lager energieverbruik van de auto dat wel kan oplopen tot 10%. Dit laatste wordt vooral veroorzaakt door de samenstelling van het rubber (de 'compound') die een perfecte verhouding tussen hardheid (slijtage, rolweerstand) en soepelheid (comfort) moet hebben. Omdat de banden van Continental ook actief op de Noord- en Zuid Amerikaanse en Aziatische markten worden gebruikt, weet het concern precies welk type band voor welk type auto en type wegdek geschikt is. Met het assortiment banden van Continental wordt altijd een goede prijs/kwaliteit gevonden: een uitstekende band voor een lage prijs. Niet voor niets kiezen nog steeds veel automerken voor af-fabriek montage van banden van Continental.

De nieuwste banden van Continental

Uiteraard is Continental ook zeer actief in de laatste ontwikkelingen van de autobanden: de winterbanden en E-banden. Winterbanden zijn voor de Duitse producent, waar winterbanden in de herfst en winter verplicht zijn- als het ware een 'thuiswedstrijd'. Continental droeg actief bij aan de ontwikkeling van een winterband die bij nat weer het water en natte sneeuw sneller onder de band wegslaat. Door het zachtere rubber en het profiel heeft een auto met winterbanden bij het wegrijden en in de bochten bij sneeuw veel meer grip. Een andere belangrijke eigenschap van winterbanden is de veel kortere remweg in vergelijking met zomerbanden. Voor het snel groeiende wagenpark van elektrische auto's ontwikkelt Continental een speciale, smalle band die aanzienlijk minder rolweerstand heeft zodat de acculading optimaal kan worden gebruikt. Allemaal voorbeelden van hoe een eeuwenoud bedrijf nog steeds middenin de ontwikkeling van de toekomst staat.

Enkele toppers van Continental

Van alle winterbanden die werden getest door de ANWB, was het de ContiWinterContact TS800 die  als beste uit de bus kwam. De eigenschappen van deze band zijn zeer goed op elkaar afgestemd waardoor veiligheid optimaal gegarandeerd wordt. Naast het bieden van perfecte grip bij sneeuwval, dringt de slijtvaste ContiWinterContact TS800 het brandstofverbruik terug.

Continental banden leveren niet alleen kwaliteit in de winter, maar ook tijdens de warmere maanden van het jaar. De Continental Contisportcontact 5 is een van de zomerbanden die grote klasse laat zien als het gaat om remgedrag en grip. De houvast op de weg wordt nog extra versterkt door het vernieuwde rubbermengsel. 

De Continental ContiPremiumContact 5 steekt, echter, met kop en schouders boven alle Continental zomerbanden uit. Het is de band die een perfecte grip biedt op zowel droog als nat wegdek en daarnaast ook nog eens slijtvast is.  In combinatie met een lage rolweerstand leidt dit tot een model die zeer zuinig is. Buiten milieuvriendelijk, wordt veiligheid bij Continental met hoofdletters geschreven!


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info