Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 1036

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Auto Banden

Autobanden zijn een van de belangrijkste onderdelen van de auto, omdat deze de schakel tussen de auto en de weg vertegenwoordigen. De autobanden dienen met zorg gekozen te worden aangezien deze onder andere de stabiliteit van de auto beïnvloeden. Ook spelen zij een cruciale rol m.b.t. de veiligheid en het rijcomfort.

Autobanden

Wanneer nieuwe autobanden kopen?

Volgens verschillende studies moeten autobanden ongeveer om de drie tot vier jaar worden vervangen,  uiteraard is dit afhankelijk van de gereden afstanden en de intensiteit van het gebruik. Het helpt vaak om te kijken naar het DOT nummer dat op de autoband staat. Dit nummer vertelt u wanneer de band werd geproduceerd. Belangrijk zijn ook het materiaal en de profieldiepte. Wanneer het materiaal beschadigd is (er zitten bijvoorbeeld barsten in het rubber) of wanneer de diepte van het profiel lager is dan de wetterlijke vereisten, dan dienen de autobanden vervangen te worden.

Welke autobanden zijn geschikt voor mij?

Als u autobanden wilt kopen, dient u van te voren na te denken over wat voor soort banden u nodig hebt. Hoewel een gedeelte van de autobezitters hun keuze baseren op een bepaald merk zoals bijvoorbeeld Continental, is dat niet altijd de juiste aanpak. Als u in een gebied met matige weersomstandigheden woont en niet met hoge snelheden wilt rijden, dan kunt u het beste nadenken over de aankoop van all season banden. Daarnaast zijn speciale seizoensbanden als zomer-en winterbanden geoptimaliseerd voor de specifieke weersomstandigheden van het seizoen, ze slijten relatief minder en bieden daarom een hogere veiligheidsmarge. Zo zijn zomerbanden door hun aangepaste rubber compound perfect voor warmer weer. Het profiel van zomerbanden is eveneens geadapteerd, zodat een betere grip op droog wegdek gewaarborgd blijft. Als men zijn banden aan het seizoen aanpast en dus niet voor een allround oplossing kiest, dan mag men zeker niet vergeten zich goed te equiperen voor de winter. Het is waarschijnlijk niet overdreven te beweren, dat winterbanden cruciaal zijn voor de veiligheid in het verkeer. Alleen winterbanden vermijden met hun aangepaste rubbersamenstelling de verharding van de band en leveren zo een goede grip. Ook al is een bandenwissel nooit echt goedkoop, op veiligheid moet niet bespaart worden.

 

Bij de aanschaf van nieuwe banden dient men rekening te houden met de eigen rijstijl, het klimaat en seiyoen, en bovendien is het goed zich te realiseren in hoeverre men het belangrijk vindt dat een band zuinig, milieuvriendelijk en stil is. Is de levensduur van de autobanden cruciaal? Is maximale grip of het gedrag van de autobanden bij aquaplaning doorslaggevend? Ook is bijvoorbeeld de aankoop van een run-flat band - d.w.z. een band waarop men bij beschadiging nog een tijdje door kan rijden - het overwegen waard. U zou zich ook kunnen oriënteren  door kennis te nemen van de regelmatig uitgebrachte resultaten van autobandentests als die van de ANWB en de Consumentenbond. Zij testen de autobanden op verschillende relevante factoren en classificeren deze. En dan is er natuurlijk zeeen aan informatie te vinden in tijdschriften en op het internet.

De voordelen van bestellen bij Tirendo

In plaats van u bij de lokale dealer een setje te laten aansmeren, is er nu de mogelijkheid banden online te kopen bij Tirendo. Dat heeft allerlei voordelen: u kunt zich in alle rust informeren, het is snel en gemakkelijk, u hoeft er de deur niet voor uit, en bovendien is het meestal goedkoper. Hier bij Tirendo vindt u alles onder één dak; van echt prijsvechters en banden uit het goedkopere segment tot aan aan beste premium banden. Daarnaast bieden wij nu zelfs complete band & velg setjes aan!


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info