Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 1036

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Michelin banden

Michelin banden

De Franse Michelin banden worden voortgebracht door de grootste bandenleverancier ter wereld. Met een marktaandeel van bijna 20 procent, weet het concern zich al jarenlang als marktleider staande te houden tussen de grootste bandenmerken.
Jaarlijks produceert Michelin ruim 190 miljoen banden voor uiteenlopende toepassingen. Michelin banden zijn een begrip voor een groot deel van de hedendaagse automobilisten en beroepschauffeurs.

Michelin - een band met geschiedenis

Michelin werd in 1889 opgericht door de broers André en Edouard Michelin die voortvarend en innovatief werkten aan de ontwikkeling van vervoersoplossingen die tegemoet kwamen aan de eisen die de sterk groeiende industrie en economie van die tijd met zich meenamen.

Vanaf de oprichting heeft Michelin zich steeds gericht op het verder verbeteren van zijn producten en leverde hiermee in de loop van de tijd een grote bijdrage aan de verbetering en versterking van elementaire maatschappelijke behoeftes als reizen, goederenvervoer en communicatie. Met de tijd is het merk uitgegroeid tot een premium-fabrikant. Zowel de winter-, als ook Michelin zomerbanden behoren bij de absolute top.

Het is dan ook in dat segment, dat Michelin in verschillende testen erg goog scoort. Een voorbeeld hiervan is de Michelin Energy Saver (70 165/70 R14T). Deze band was in de ANWB zomerbandentest 2012 één van de favorieten. De zomerband gooit vooral hoge ogen door de goed op elkaar afgestemde eigenschappen en behaalde daarnaast de hoogste score op nat wegdek. Zijn opvolger, de Michelin Energy Saver Plus deed het niet minder goed en werd uitgeroepen tot winnaar van de zomerbandentest 2013 (185/60 r15). Deze band staat dan ook bekend voor zijn gering slijtage en zijn laag verbruik. Ook heeft hij een uitstekende grip op elk type wegdek.

Voor de koudere periode van het jaar zijn er een hele reeks Michelin winterbanden. In deze categorie is de Michelin Alpin A4 de onaantastbare kampioen.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info