Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Laat alle banden in het geselecteerde formaat zien
36,40 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
beschikbaar
37,10 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
beschikbaar
Pagina 1 van 60
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

Vredestein banden

Op autogebied heeft Nederland nooit veel in de melk te brokkelen gehad, maar op het gebied van autobanden staat de naam Vredestein internationaal op de kaart. Door het bedrijf permanent aan te passen aan de ontwikkelingen in de markt, gaan de banden van Vredestein steeds weer met hun tijd mee. Sterker; Vredestein staat aan het begin van nieuwe kansen in nieuwe (Aziatische) markten. Ook de techniek van de banden van Vredestein profiteert van deze pioniersgeest: ze lopen voorop in innovatie.

Oorsprong

Vredestein begint in 1908 als Emile Louis Constant Schiff het bedrijf in handen krijgt. Vredestein heet dan nog de Nederlandse Guttapercha Maatschappij en is in Delft gevestigd. Het bedrijf maakt schoenhakken, vloerbedekking en tennis- en voetballen. Later ook de bekende rubber laarzen. Als het bedrijf in 1934 afbrandt, wordt direct met de productie van auto- en fietsbanden (in Doetinchem) begonnen. De banden van Vredestein zijn in de Nederlandse markt al snel een merknaam. In de loop van de jaren vestigt het bedrijf zich in het oosten van het land in onder andere Enschede, Doetinchem en Heveadorp. Vredestein wordt daar een van de grootste werkgevers en is dat nog steeds.

Door zich vooral te richten op de productie van banden voor de binnenlandse markt kan Vredestein zich ontwikkelen tot een A-merk dat staat voor Nederlandse degelijkheid en prijsstelling. Een houding die in de turbulente laatste jaren van de vorige eeuw uiteindelijk de juiste bleek: nu Vredestein uiteindelijk in handen is gekomen van het Indiase bedrijf Apollo kan weer volop aan vernieuwing worden gewerkt.

Gegarandeerde kwaliteit door onderzoek en innovatie

De banden van Vredestein kenmerken zich door een hoge kwaliteit van het product en door een zorgvuldig samengesteld assortiment, waardoor er voor vrijwel elke moderne auto een juiste band te vinden is. De banden van Vredestein zijn verkrijgbaar als zomerband en winterband. De 'Trac-serie' levert beide typen die zorgen voor optimale veiligheid en comfort in de zomer en in de winter. De banden uit deze serie zijn vaak getest en komen regelmatig in tests van ANWB en/of ADAC als beste in zijn soort naar voren.

Recentelijk opende Vredestein in Enschede een gloednieuw R&D (onderzoek & ontwikkeling) centrum dat wereldwijd de banden van Vredestein, Dunlop en Apollo voor personenauto's en bestelauto's gaat ontwikkelen. Vanuit deze gedachte is duidelijk dat Vredestein een gevestigde naam in Europa blijft en dit straks ook wereldwijd zal zijn.

De all season banden van Vredestein

Een gevolg van de ontwikkelingsactiviteiten is de vier-seizoenenband (Quatrac) waarin de banden van Vredestein voorop lopen. Het high-tec loopvlak combineert in een band de eigenschappen van zomer- en winterbanden: veel grip in bochten bij het wegrijden en natuurlijk bij het remmen, snel en veel water of natte sneeuw onder de band wegslaan zodat aquaplaning wordt voorkomen en toch een zachte, comfortabele band. Het voordeel van een all-weather of 4-seasons band laat zich raden: het zal ook buiten het herfst- en winterseizoen steeds vaker extreem regenen en de wisselingen in de seizoenen zijn niet meer zo scherp te schrijven zoals een kalender dat doet. Kortom: met Quatrac banden van Vredestein wordt men niet meer verrast door extreme weersomstandigheden en kan ook de tijdrovende en kostbare bandenwissel voor en na de winter achterwege blijven. Zoals al eerder gezegd: een degelijk en doordacht Nederlands product voor een goede prijs.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK