Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 7

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 215/55 R16

Wij krijgen vaak vragen over bandenmaten en hoe deze precies tot stand komt. Het is waar dat bandenmaten op het eerste gezicht niet bijzonder logisch in elkaar zitten. Vandaar een toelichting bij de maat winterbanden 215 55 R16. We beginnen eenvoudig bij de breedte. Deze autoband is 215mm breed. De breedtes van verschillende maten lopen in principe altijd op in stappen van 5mm. Tot zover weinig ingewikkelds.

Lastiger wordt het bij het tweede getal. In geval 55. Deze 55 staat voor het percentage dat de breedte is van de hoogte. De eerder genoemde 215 is dus 55% van de hoogte van de band. Die hoogste staat dus nooit direct aangegeven, maar dient te worden herleid vanuit de breedte.

De enige letter die men in een bandenmaat zal aantreffen is altijd een B of een R. Deze dient om aan te geven of het hier om een gordelband of een radiaalband gaat. De maat winterbanden 215 55 R16 is een radiaalband, want er staat een R. Het zegt iets over de interne structuur van de band. In tegenstelling tot bij een gordelband zijn de koordlagen van een radiaalband haaks op de rijrichting ingelegd.

De winterband 215 55 R16 heeft een velg nodig van 16 inch. Dat leiden we af uit het laatste getal. Men dient er dus rekening mee te houden dat inches verschillen van de millimeters waarin de breedte en hoogte worden aangeduid.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info