ANWB zomerbandentest 2014 | De beste banden | Tirendo.nl

Comparatif pneu

ANWB zomerbandentest 2014 - De uitslagen zijn binnen!

De zomerbandentest van de ANWB

Zoals u van de ANWB verwacht, heeft het ook dit jaar weer verschillende zomerbanden grondig onder de loep genomen. Zomerbanden zijn vervaardigd uit een harder soort rubber dan winterbanden, en hebben ook een ander profiel, waardoor ze bij hogere temperaturen betere grip en veiligheid garanderen. Bovendien slijten uw winterbanden in de zomer veel sneller, en dus is een tijdige verwisseling alleszins aan te raden!

Aangezien de wegenwacht niet alle banden kan testen, is er in 2014 gekozen voor 16 modellen met bandenmaat 175/65 R14T en 17 modellen met bandenmaat 195/65 R15V. De groottes zijn gekozen omdat ze representatief zijn voor een groot aantal auto’s. Met de resultaten van de ANWB zomerbandentest kunt u bij aankoop van nieuwe zomerexemplaren een bewuste keuze maken. Tirendo.nl nodigt u uit de beste zomerbanden van 2014 te ontdekken.

Op zoek naar nieuwe zomerbanden?De ANWB zomerbandentest is natuurlijk dé mogelijkheid uzelf eenvoudig en snel een goed beeld te vormen van de beste aanbiedingen.

ANWB zomerbandentest: de gedetailleerde uitslag

De beste banden uit de 175/65 R14T categorie

Deze bandenmaat treffen we doorgaans aan onder auto's uit de kleinere middenklasse. Zoals u ziet komt de Continental ContiEcoContact als winnaar uit de bus, maar het is goed zich te realiseren dat de verschillen aan de top zeer klein zijn. Zo is de winnaar niet op alle vlakken beter dan de nummer twee, de Hakook Kinergy Eco K425 (maar hij wint het nipt op diens grote slijtvastheid), en ziet men bij banden lager op de lijst toch ook goede scores. De uiteindelijke ranking komt tot stand door de verschillende criteria op te tellen en er dan het gemiddelde van te nemen.

Rang Model klik om te
tonen/verbergen
Eindoordeel Droog Nat Geluid Verbruik Slijtage
#1 Continental
ContiEcoContact 5
meer info ✭✭✭✭ +/++ + Ø +/++ ++
#2 Hankook
Kinergy Eco K425
meer info ✭✭✭✭ +/++ +/++ Ø/+ +/++ +
#3 Pirelli
Cinturato P1 Verde
meer info ✭✭✭✭ +/++ + Ø + +/++
#4 Bridgestone
EP 150 Ecopia
meer info ✭✭✭✭ +/++ + Ø/+ + +
#5 Falken
Sincera SN 832
meer info ✭✭✭✭ + + Ø +/++ +
#6 Nokian
Line
meer info ✭✭✭✭ +/++ + Ø + +/++

De beste banden uit de 195/65 R15V categorie

In deze categorie banden, die doorgaans met name onder middenklasse modellen gemonteerd worden, komt de Goodyear Efficient Grip Performance als winnaar uit de bus. Maar ook hier is sprake van een nipte overwinning, daar alle 6 daarop volgende banden maar nauwelijks voor de nummer 1 onderdoen. Hieronder een overzicht van de 7 absolute toppers.

Rang Model klik om te
tonen/verbergen
Eindoordeel Droog Nat Geluid Verbruik Slijtage
#1 Goodyear
Efficientgrip Performance
meer info ✭✭✭✭ +/++ +/++ -/Ø +/++ +
#2 Hankook
Kinergy Eco K425
meer info ✭✭✭✭ ++ +/++ Ø + +
#3 Dunlop
Sport BluResponse
meer info ✭✭✭✭ +/++ + Ø +/++ +
#4 Pirelli
Cinturato P 1 Verde
meer info ✭✭✭✭ ++ + -/Ø + +/++
#5 Fulda
EcoControl HP
meer info ✭✭✭✭ + + Ø + +/++
#6 Nokian
Line
meer info ✭✭✭✭ +/++ + -/Ø + +
#7 Vredestein
Sportrac 5
meer info ✭✭✭✭ ++ + -/Ø + +

Status van de ANWB Zomerbandentest

De ANWB zomerbandentest is, net als overigens de jaarlijks winterbandentest, bijzonder gezaghebbend. Het is voor de verschillende merken van belang hier hoog te scoren, omdat hier op onafhankelijke basis verschillende modellen met elkaar vergeleken worden. De ANWB koopt de banden in op de reguliere markt, om aldus te voorkomen dat er banden geleverd worden die speciaal geprepareerd zijn. Vervolgens worden all banden op een en dezelfde dag, op een en dezelfde locatie, en dus onder identieke omstandigheden getest. De test zelf wordt uitgevoerd door een internationaal testconsortium, hetgeen betekent dat er andere Europese Autoclubs en consumentenorganisaties bij aanwezig zijn. De test betalen zij gezamenlijk. Weest u er zich van bewust dat iedereen andere eisen stelt aan zijn banden. Het hangt er maar van af of u veel of weinig kilometers maakt, en ook uw rijstijl kan een bepaald type band gunstig of ongunstig maken. Het kan daarom zijn dat een bepaald soort band, die in de scores niet heel hoog komt, wel bijzonder hoog scoort op die punten die voor u van belang zijn.

Vindt uw banden eenvoudig op Tirendo.nl