Scooterbanden en brommerbanden | Wat u moet weten op tirendo.nl!

Goedkope scooterbanden

Maak de juiste keuze en bespaar tot 30%!

Trusted Shops
Selecteer uw bandenmaat...

  • Geen verzendkosten
    We willen de aanschaf van banden zo eenvoudig mogelijk houden, daarom geen verzendkosten en gratis retourneren.
  • 14 dagen retourneren
    Als u ontevreden bent met uw bestelde banden kunt u deze, tot 14 dagen na levering, gratis aan ons retourneren.
  • 650 montagepunten
    Wij bieden u een netwerk van meer dan 650 montagepartners voor een professionele montage. meer informatie...

Veiligheid voor alles!

Niets gaat boven een heerlijk ritje op de scooter tijdens een mooie dag. Of tóch wel: uw veiligheid. Aangezien banden het eerste contactpunt met de weg zijn, hebben zij een grote invloed op het rijgedrag en de remweg. Het is dus van levensbelang om een goed stel banden onder uw scooter te hebben. En des te meer omdat u in het verkeer zo kwetsbaar bent! Maar wat maakt scooterbanden goed? En waar moet u bij de aankoop op letten? Om het voor u gemakkelijker te maken, geven wij u wat tips.

Scooterbanden: de keuze is groot

Scooter- en brommerbanden – die beide tot de motorbanden behoren – zijn er in alle soorten en maten. Om daartussen uw droombanden te kunnen vinden, dient u uw eigen rijstijl onder de loep te nemen. Rijdt u, bijvoorbeeld, voornamelijk op verharde wegen of neemt u ook wel eens landpaadjes mee? Voor elke ondergrond bestaan er immers andere brommer- en scooterbanden, waardoor u altijd verzekerd bent van de beste rijprestaties.

Zo zijn city banden uitermate geschikt voor de stadsliefhebbers. Deze speciale scooterbanden zijn namelijk, door het stevigere rubber, uitstekend bestand tegen het ruwe asfalt. Ook zijn ze uitgerust met een goede waterafvoer, waardoor u zelfs in het najaar kunt genieten van uw scooter.

Heeft u eigenlijk een wat sportievere rijstijl, dan zijn het de sportbanden waaraan u het meeste plezier zult beleven. Een van de betere modellen onder deze categorie scooterbanden is de Pirelli Diablo. Zoals u van de Italiaanse fabrikant mag verwachten, blinkt de sportband uit op hoge snelheden. Het groevenpatroon is speciaal ontworpen om niet alleen perfecte grip te bieden, maar ook om prachtprestaties neer te zetten tijdens het remmen en in bochten.

Scooter rijden in de winter Gebruikt u de scooter ook tijdens de koudere maanden van het jaar, kies dan bij temperaturen onder de zeven graden voor winterbanden voor de scooter.
Brommerbanden

Het kostenplaatje: hoe duur ze zijn

Een breed scala aan scooterbanden betekent ook dat er veel verschillen zijn met betrekking tot de kosten. Zo zijn er niet alleen de premiumbanden, maar heeft u ook ruimschoots keus uit goedkope motorbanden. Welke band u ook kiest, houd rekening met uw eigen rijgewoontes.

Vind hier uw scooter- en brommerbanden

Om u een handje op weg te helpen, hebben wij voor u enkele scooterbanden geselecteerd die stuk voor stuk hoge ogen gooien wat betreft kwaliteit. Zo gaat u altijd met veel plezier op weg!


De beste scooterbanden: enkele aanraders


Model Afbeelding Toelichting Prijs Aanbod
Vredestein Staccata

Veiligheid en een stabiele wegligging heeft deze all season band hoog in het vaandel staan. Bovendien is hij zeer slijtvast en is hij, dankzij zijn flitsende design, een lust voor het oog.

vanaf
31,79 €
per stuk

Alle maten
Continental Contitwist

De Continental Contitwist is een echte allrounder met een perfecte handling. Het uitgekiende profiel beschermt tevens tegen aquaplaning en dringt zowel de rolweerstand als het brandstofverbruik terug.

vanaf
30,49 €
per stuk

Alle maten
Heidenau K 66

Met deze scooterband die uitermate geschikt is voor de stadsliefhebbers kunt u genieten van knap bochtenwerk. Grip leveren op nat en droog wegdek kan hij zelfs als geen ander. De scooterband is door zijn langere levensduur ook nog eens heel milieuvriendelijk.

vanaf
32,99 €
per stuk

Alle maten
Pirelli Diablo Scooter

De prachtband biedt een stevige houvast op elke ondergrond. Zodoende wordt veiligheid bij de Pirelli Diablo Scooter met hoofdletters geschreven. Met betrekking tot de wegligging, stelt hij alles behalve teleur.

vanaf
41,49 €
per stuk

Alle maten
Michelin Power Pure SC

Deze scooterband gooit hoge ogen met zijn perfecte grip, dankzij de nieuwe 2Ct-technologie. Hiermee is hij niet alleen geschikt voor een stadstoer, maar ook zeker voor een sportievere rit. De Michelin Power Pure SC is dus een echte allrounder.

vanaf
38,99 €
per stuk

Alle maten