Banden: montage doet u zo! | Lees het op tirendo.nl

Banden montage

Banden: montage bij een van onze partners

U zoekt een garage om uw nieuwe banden te monteren ?

Vindt hier een van onze vele montagepartners bij u in de buurt

Afstand in km

  Wisselen van de banden: niet voor niets

  Waarom banden af en toe vervangen moeten worden is eenvoudig; ze slijten. En omdat banden de eerste schakel tussen de auto en de weg zijn, zijn ze in belangrijke mate verantwoordelijk voor uw en andermans veiligheid. Zeker als u ze intensief gebruikt, hebben ze over de jaren heel wat te verduren. Langzaam wordt het profiel minder, neemt de grip die u heeft op de weg af, boet de band in aan stevigheid, en wordt het rijden dus gevaarlijker. Niet voor niets bestaat er een wettelijke minimale profieldiepte van 1.6 mm, en om die niet te overschrijden en de veiligheid te waarborgen dienen de banden om de drie à vier jaar vervangen te worden.

  banden monteren
  Het monteren van een band door een professional

  Toch is slijtage niet de enige reden voor het banden-wisselen. Ook bij seizoensveranderingen is het raadzaam om bijvoorbeeld uw zomerbanden te vervangen voor winterbanden. Zij bieden immers meer grip en remkracht op sneeuw en ijs, en zijn omgekeerd ook veel beter bestand tegen deze omstandigheden.

  Aandachtspunten bij de bandenmontage

  Hoewel een bandenwissel niet heel ingewikkeld is, dient dit wel met enige zorg te gebeuren.

  Wanneer nieuwe banden gemonteerd worden is het allereerst belangrijk dat die de correcte bandenmaat hebben. Hierbij dient ook rekening gehouden te worden met de maximale belasting en de maximum snelheid van uw auto. Deze criteria kunt u terugvinden op het kentekenbewijs, of op de wang van uw huidige banden.

  Het vervangen van banden gaat stapsgewijs. Allereest moeten de oude banden worden verwijderd. Vervolgens worden de nieuwe banden op de velgen gemonteerd, hetgeen secuur dient te gebeuren. Passen ze niet goed, dan kan dit de rijprestaties negatief beïnvloeden en het slijtageproces versnellen. Het kan zelfs leiden tot een klapband. Passen ze goed, dan worden de banden aan de velgen gehecht, en vervolgens worden de wielen weer op de assen gelegd. Ook dit dient met aandacht te gebeuren, daar een foute balancering ongelijke slijtage kan veroorzaken, en het kleinste verschil in montage ervoor kan zorgen dat, als u tijdens het rijden het stuur even loslaat, de auto naar links of naar rechts trekt. Dan worden tot slot de bandenspanning en de remmen gecontroleerd, en kunt u weer veilig de weg op.

  Het monteren van de banden op de velgen kan het best worden overgelaten aan experts, omdat zij namelijk gebruik maken van speciale computers om te kunnen zien of ze precies om de velg passen of niet. Ook weten zij veel beter waarop gelet moet worden bij het monteren van de wielen, en dus een foute balancering en ongelijkheden te vermijden. Laat de bandenmontage dan ook uitvoeren bij een garage!

  Vindt onze beste montagepartners

  De prijs van de montage hangt af van een aantal factoren, zoals de bandenmaat, het type band, en de eventuele opslag van oude banden. Ook varieren de prijzen per garage, maar het is vrijwel altijd goedkoper dan u denkt.

  Opslaan van banden

  Laat u bijvoorbeeld uw winterbanden vervangen door zomerbanden, maar zijn de winterbanden nog in goede staat, dan gooit u die uiteraard niet weg. Echter, bij het opbergen ervan is het wel belangrijk op een aantal dingen te letten. Allereerst dienen de banden schoongemaakt te worden; het is beter als er geen zand en steentjes in het profiel blijven zitten. Vervolgens is het belangrijk dat ze in een droge en donkere ruimte worden opgeslagen, en niet in de buurt van warmtebronnen. Tot slot is het goed erop te letten de banden neer te leggen of op te hangen, maar niet rechtop te laten staan, omdat dit met de tijd zou kunnen leiden tot vervormingen.

  Onze montagepartners

  In Nederlanden beschikt Tirendo over een uitgebreid netwerk montagepartners. Tot onze partners – in getal reeds meer dan 650! – behoren zowel grote landelijke garageketens als lokale werkplaatsen, en er is er altijd wel een bij u in de buurt. Wij verzenden gratis, en mocht er onverhoopt iets fout gaan, dan zijn ook de retourkosten voor ons. Bent u op zoek naar een garage, dan vindt u hem dus gegarandeerd bij Tirendo. De bandenmontage was nog nooit zo gemakkelijk!

  Nieuwe banden?

  Bent u op zoek naar nieuwe banden, of wilt u weten welke banden er wel allemaal niet onder uw auto passen? Neem dan een kijktje in ons uitgebreide assortiment! Vul eenvoudigweg uw bandenmaat in in de configurator hieronder.