Oldtimer banden vinden? Op Tirendo.nl vindt u ze zo!

Oldtimer banden

Oldtimer banden – banden voor klassieke wagens

Source : Juriën Minke

Welke oldtimer banden voor welke voertuigen?

Met oldtimer banden worden banden bedoeld die passen onder voertuigen die ouder dan 25 jaar zijn en over het algemeen geproduceerd zijn tussen de jaren 30 en eind jaren 80. Deze voertuigen worden aan andere voorwaarden onderworpen dan nieuwere auto’s. Zo moeten eigenaars van oldtimers die 40 jaar oud zijn geen motorrijtuigenbelasting betalen. Ook moet de APK voor voertuigen ouder dan 30 jaar slechts om de twee jaren. Enkele van de meest voorkomende klassiekers zijn de Citroën 2CV, de Volkswagen Kever en de Peugeot 404.

Speciale banden voor de hoge voorschriften

Oldtimer banden die momenteel in omloop zijn, werden recent geproduceerd en voldoen aan de huidige voorschriften van banden met respect voor de esthetiek en structuur van de oude banden. Deze banden zijn echter voorzien van de nieuwste innovaties op het gebied van rubbersamenstelling en –bewerking, waardoor betere prestaties een garantie vormen en een optimale grip en rijcomfort ook voor oldtimer banden een realiteit zijn. Een aangename rijervaring met minder geluidsproductie is wat deze banden de huidige generatie autoliefhebbers kan bieden.

Hoe oldtimer banden herkennen?

Oldtimer banden zijn gekenmerkt door een speciale markering. Banden met de letters XAS FF, TRX of Double Rivet zijn erkend als banden voor klassieke wagens. Deze oldtimer banden zijn echter niet tubeless en kunnen verschillen in afmeting van oudere modellen. Deze banden hebben dus een aparte beschrijving nodig.

Tips voor het kiezen van oldtimer banden

De banden van uw oldtimer zijn een essentieel onderdeel van de wagen en vereist dus extra aandacht. Daarom is het aangewezen om u grondig te laten adviseren door een expert. Eén van de grootste fouten bij het kiezen van nieuwe banden is om voor oude banden te kiezen. Dit is ten zeerste af te raden aangezien banden die niet recent gemaakt zijn voor onaangename situaties kunnen zorgen. Ze gaan snel stuk, kunnen scheuren of vervormen. Kijk daarom bij het kopen van oldtimer banden naar de productiedatum van de banden. Bij Tirendo kunt u er echter altijd vanuit gaan dat de banden recent geproduceerd zijn!

Het onderhouden van oldtimer banden

Bij elke bandenwissel is het essentieel op de binnenband ook te vervangen om scheuren te voorkomen. Ook is het belangrijk om de bandenspanning op tijd en stond te controleren. Als de wagen een tijdje heeft stilgestaan is dit zelfs een absolute must. Let er tenslotte op dat u nieuwe oldtimer banden de eerste 200 kilometer rustig inwerkt.

Ons assortiment oldtimer banden

Bekijk hieronder enkele van onze absolute toppers onder de oldtimer banden.

Vredestein Sprint Classic
Vredestein Sprint Classic

De Vredestein Sprint Classic combineert een esthetisch uiterlijk met optimale prestaties. Bedoeld voor de sportievere classics, kan deze topper een hoog comfort op hoge snelheden garanderen. Dankzij zijn profiel is deze band uitermate wendbaar en garandeert hij een optimale grip op nat wegdek.

Banden bestellen

Michelin Pilot Sport
Michelin Pilot Sport

Michelin behoort tot een van de grootste producten van oldtimer banden. Daarom kan u er vanuit gaan dat deze sportband ook de traditionele kwaliteit van Michelin banden in zich heeft. Een uitmuntende grip, betrouwbaar en goed beschermd tegen aquaplaning: de Michelin Pilot Sport heeft het allemaal!

Banden bestellen

Vredestein T Trac
Vredestein T Trac

Deze andere topper onder de Vredestein banden zal u ook niet teleurstellen. Een uitstekende prestatie op nat wegdek, zonder af te doen aan kwaliteit bij droog weer, met de Vredestein T Trac is het een garantie! Bovendien is deze band op groene wijze geproduceerd, waardoor u ook een steentje bijdraagt aan het milieu.

Banden bestellen