Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 40

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


205/55 R16

De maat van een band wordt gewoonlijk op de volgende manier uitgedrukt: 205/55 r16. Daarbij staat de eerste waarde voor de breedte van de autoband. Voor een band met de maat 205/55 r16 bedraagt de breedte dus 205 millimeter. De breedte wordt altijd in millimeter uitgedrukt.

De tweede waarde omschrijft de doorsnede, d.w.z de verhouding van breedte en hoogte. Deze wordt in procent uitgedrukt. De procentuele verhouding van hoogte en breedte is bij de een band zoals de 205/55 r16 dus 55%.

De letter “R” in de referentie staat voor radiale constructie. Het karkas van een band bestaat uit koordlagen. In tegenstelling tot de diagonaalband zijn hier de koordlagen haaks ten opzichte van de rijrichting onder het loopvlak. De 205/55 r16 is dus een radiaalband.

Het laatste geeft de velgenmaat aan, welke altijd in inches uitgedrukt wordt en in betrekking tot de diameter van de velg gemeten wordt. Bij een band met de maat 205/55 r16 bedraagt de velgdiameter dus 16 inches.

De bandenmaat staat aangegeven op uw huidige banden. Ook kunt u kijken in het boekje dat u in het dashboard van uw auto vind. Maar daar zit u niet per se aan vast: er zijn ook andere mogelijkheden. Wanneer u bijvoorbeeld nieuwe (grotere) velgen wilt, heeft u ook een andere (grotere) bandenmaat nodig. Het is belangrijk een juiste calculatie te maken en een niet te grote afwijking te hebben.

Verder is het van belang dat de nieuwe banden een juiste laad- en snelheidsindex hebben, dat u eveneens vindt aangegeven op de banden en in het boekje met aanbevelingen van de fabrikant.

205/55 r16 is een van de meest voorkomende bandenmaten, en het is dan ook daarom dat praktisch alle bandenfabrikanten voor praktisch ieder type auto banden in deze maat produceert. Met deze maat zit u dus (bijna) altijd goed!


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info