All season banden test: de uitslag | Lees het op tirendo.nl

All season banden test

All season banden test – altijd vertrouwd op weg!

De allrounders onder de banden gaan door het leven als all season banden of all weather banden en gooien gedurende het gehele jaar hoge ogen. Om dit te bewerkstelligen, bezitten de banden alle goede eigenschappen van zowel winter- als zomerbanden. Banden wisselen bij seizoensveranderingen is daardoor niet meer nodig.

Ondanks all weather banden echte alleskunners zijn en dus te allen tijde prima presteren, bestaan er tussen de banden onderling grote verschillen. Wilt u dergelijke banden aanschaffen, dan is het raadzaam om – vóór aankoop – de resultaten van een bandentest in overweging te nemen. Om u hierbij te helpen, hebben wij de uitslagen van een all season banden test voor u op een rijtje gezet. Onze keuze is gevallen op de test uitgevoerd door het Duitse tijdschrift, aangezien de ANWB all weather niet onder de loep neemt.

All season banden test: de criteria

Om te bewijzen dat all season banden zich echt aan alle weersomstandigheden aanpassen, moesten de banden met bandenmaat 195/ 65 R15 – gemonteerd onder een Volkswagen Golf – een lastig parcours afleggen. Hierbij kregen ze te maken met natte en droge wegen en ook aan sneeuw en ijs ontkwamen ze niet. Toch was de all season banden test pas geheel betrouwbaar wanneer de vierseizoensbanden vergeleken werden met de zomer- en winterbanden.

Tijdens het testen van het tractievermogen op sneeuw werd, bijvoorbeeld, nagegaan of de all season banden beter presteerden dan winterbanden. De juryleden van Autobild waren al snel blij verrast. Zo kreeg de Uniroyal AllSeasonExpert een zeer hoge score en versloeg zelfs de winterbanden. Ook op nat wegdek liet de all season band verschillende winterbanden ver achter zich. Toch kon de AllSeasonExpert zomerbanden op droge wegen niet bijbenen en was de remweg, vergeleken met zomerbanden, een stuk langer.

Hoewel de all weather banden, die hieronder worden genoemd, uitstekend presteren tijdens alle weersomstandigheden, laat de all season banden test van Autobild zien dat de banden niet altijd de eigenschappen van winter - of zomerbanden kunnen evenaren. Gaat u in de winter met uw auto op wintersport, dan kunt u het beste kiezen voor winterbanden. In het andere geval, volstaan vierseizoensbanden.

De testwinnaars

De all season banden die terecht een podiumplaats verdienden zijn:

  • Goodyear Vector 4Seasons✭Testwinnaar✭
  • Falken Euro AllSeason AS200
  • Uniroyal AllSeasonExpert
Goodyear Vector 4Seasons
Goodyear Vector 4Seasons

Op de Goodyear Vector 4Seasons kunt u het hele jaar rekenen. De topband gooit namelijk hoge ogen op zowel besneeuwde, natte en drogen wegen. Ook kenmerkt het model zich door zijn stuurprecisie en zijn lage geluidsproductie. Alleen op remafstand laat de band kleine steekjes vallen. Toch is het model niet voor niets de testwinnaar: Comfort ervaren is met de Goodyear Vector 4Seasons namelijk geen enkel probleem.


Alle maten
Falken Euro AllSeason AS200
Falken Euro AllSeason AS200

De Falken Euro AllSeason AS200 neemt een mooie tweede plek in met dank aan zijn uitstekende tractie. Ook heeft de band een korte remweg op sneeuw. U kunt met hem dan ook met gemak de winter trotseren. Hoewel het model ook in de zomer uit de voeten kan, heeft de Falken Euro AllSeason AS200 niet dezelfde prestaties als zomerbanden op droog wegdek.


Alle maten
Uniroyal AllSeasonExpert
Uniroyal AllSeasonExpert

De Uniroyal AllSeasonExpert imponeert op nat wegdek en behaalt op sneeuw zelfs de hoogste score. De all season band is dus een echte winterkanjer. Ook op droog wegdek presteert hij goed, hoewel de AllSeasonExpert op droge wegen niet dezelfde indruk achterlaat als op natte wegen. Dit is eigenlijk ook niet verrassend gezien Uniroyal zich gespecialiseerd heeft in regenbanden.


Alle maten

Bent u op zoek naar nieuwe banden? Gebruik dan onze configurator hieronder, en laat u verassen door het veelzijdige aanbod.