Continental

Continental ContiCrossContact LX 2 banden

Vanaf127,20 €per band
Vind uw

ContiCrossContact LX 2

hier!

Continental brengt constant verbeteringen aan bij bestaande modellen, wat vaak leidt tot een nieuw model vol nieuwe innovaties. Zo had de Continental Crosscontact LX 2 al een prima voorganger. Waar het de rijeigenschappen betreft, zijn bij de Continental Crosscontact LX 2 het remvermogen en het stuurgemak aanmerkelijk geoptimaliseerd. Hierdoor heeft deze SUV-band een nog betere handling, waardoor de veiligheid tijdens het rijden bij regen, hagel of lichte sneeuw toeneemt. Daarnaast doet de band het ook uitstekend bij minder extreme off road-omstandigheden en vormen asfaltwegen uiteraard geen probleem.

Profieleigenschappen

Voor het profiel van de Continental Crosscontact LX 2 is gekozen voor een asymmetrisch design met gevarieerde groeven in de lengterichting. De centrale groeven zijn voorzien van getande structuren die als het ware in elkaar grijpen. Vanuit de vier brede lengtegroeven lopen talloze lamellen en schuingeplaatste groeven over de breedte van het profiel, waarmee de remweg wordt verkort en bij natte weersomstandigheden wordt voorkomen dat water de grip op het asfalt belemmert. Een ander voordeel dat de Continental Crosscontact LX 2 de automobilist hiermee biedt is uitzonderlijke stabiliteit bij off roadgebruik. Daarmee is deze topper een van de veiligste SUV-banden van Continental.

Effectiviteit

Veel aanpassingen die de Continental Crosscontact LX 2 onderscheiden van zijn voorloper, hebben te maken met de duurzaamheid van de band. Zo is onder meer de kans op beschadigingen van het rubber teruggebracht, is hij stiller en heeft de Continental Crosscontact LX 2 een lagere rolweerstand. Dit maakt hem qua brandstofverbruik nog zuiniger dan de eerste versie van de band en zorgt ervoor dat er meer kilometers kunnen worden afgelegd. Dankzij een evenwichtige drukverdeling vertoont de Continental Crosscontact LX 2 bovendien een gelijkmatige bandenslijtage. SUV-bezitters die voor veiligheid en kostenbesparing gaan, vinden in deze uitstekende band alles wat ze kunnen wensen.

Karaktereigenschappen

  • Stabiel en comfortabel
  • Bestel eenvoudig en gemakkelijk met Gratis Levering
  • Selecteer uw bandenmaat en bespaar vandaag nog!
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
30 dagen retourbeleid***
Meer dan 1.000 montagepartners
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.
***Velgen en complete wielen zijn uitgesloten van de gratis levering (9,90 EURO per wiel/velg).
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK