Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173Pagina 1 van 12
Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Metzeler banden

Bandenfabrikant Metzeler is een in het Zuid-Duitse München gevestigd bedrijf, dat een lange geschiedenis heeft en van grote betekenis is geweest op het gebied van de ontwikkeling van banden voor auto's en motoren. Ondernemer Robert Friedrich Metzeler start zijn bedrijf in 1863 en richt zich in de eerste jaren op de handel in speelgoed, waterdichte kleding en rubber voorwerpen met toepassingen in ziekenhuizen. In 1871 opent de Duitse zakenman zijn eerste rubberfabriek, wat onder meer resulteert in de ontwikkeling van een 36 meter grote luchtballon die in 1878 op de Wereldtentoonstelling in Parijs is te zien. Met de opkomst van de auto-industrie begint Metzeler met de ontwikkeling van autobanden, later gevolgd door banden voor motorfietsen.

Tegenwoordig zijn het vooral de Metzeler motorbanden waarmee het bedrijf zich profileert. In Duitsland heeft Metzeler Reifen GmbH een marktaandeel van ruim dertig procent als het gaat om deze banden. Naast banden voor motorrijders die aan het woon-werkverkeer deelnemen, zijn er ook banden van Metzeler die zich richten op specifieke gebruikers. Zo ontwikkelt Metzeler bijvoorbeeld motorbanden voor het racecircuit, voor off-roadrijders en voor toermotorfietsen. Om op al deze gebieden de beste banden te kunnen maken, gebruikt het bedrijf bij de constructie ervan uiteenlopende technologische toepassingen. Zo produceert Metzeler dus voor ieder type motorrijder een band die aan zijn of haar wensen voldoet.

Roadtec, Lasertec en ME 880 behoren tot de bekendere Metzeler motorbanden. Laatstgenoemde band doet het onder motorliefhebbers vooral goed vanwege zijn stabiliteit in de bochten, zijn goede grip en remeigenschappen op een droog wegdek. Voor fantastische prestaties op natte wegen wordt vooral de Roadtec Z8 Interact bijzonder goed gewaardeerd. In tegenstelling tot de ME 880 is dit een van de Metzeler motorbanden die met name is ontworpen voor sportief gebruik. De Lasertec is een allroundband, waarmee de motorrijder zowel op het circuit als op de toeristische route terechtkan.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK