Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 5

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


160/60 R17

Er bestaan heel wat verschillende manieren om de maten van motorbanden te beschrijven, maar de meest gebruikte methode is wat ook wel de metrische bandenmaat genoemd wordt. Deze omvat een notering in de vorm van bijvoorbeeld 160 60 17. Dit lijkt in eerste oogopslag misschien een onbegrijpelijke reeks cijfers, maar is voor wie het eenmaal doorheeft toch een tamelijk eenvoudige notering voor de maat van motorbanden. Elk van de drie getallen staat namelijk voor een bepaalde waarde van de band.

De eerste waarde van bandenmaat 160 60 17 staat voor de breedte van de band. Het betreft dan de gehele breedte van het rubber en dus niet alleen van het loopvlak zoals soms wordt aangenomen. De breedte van motorbanden wordt weergegeven in millimeters, wat betekent dat deze band dus 160 millimeter breed is.

Waar de eerste waarde van 160 60 17 staat voor de breedte, geeft de tweede waarde van deze maat de hoogte van de band weer. Dit is dan gemeten vanaf de velg tot aan het loopvlak van de band dat contact met het wegdek maakt. Deze wordt niet in millimeters, maar in procenten van de breedte weergegeven. De hoogte is dus nodig om de breedte te kunnen berekenen. In dit geval komt 60% van 160 overeen met een hoogte van 96 millimeter.

Het laatste getal tenslotte heeft betrekking op de maat van de velg waarop de band gemonteerd moet worden. Deze wordt aangeduid in inches, dus helemaal metrisch is deze metrische bandenmaat niet te noemen. Motorbanden met maat 160 60 17 kunnen dus gemonteerd worden op velgen met een diameter van 17 inch.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info