Hankook
Opmerking: De prijzen gelden voor banden zonder velg. Afhankelijk van de afmeting van de band, kan het patroon van het loopvlak variëren.
Hankook

Hankook Winter i*cept RS (W442) 155/70 R13 75T 4PR SBL

Hankook

Hankook Winter i*cept RS (W442) 155/70 R13 75T 4PR SBL

Hankook - Koreaanse fabrikant, lage tot middelste prijssegment.

Bandenmaat
155/70 R13 75T 4PR SBL 
beschikbaarheid:
beschikbaar
Banden:
WinterbandenWi
M+S keurmerk
met het sneeuwvloksymbool
Snelheid:
T: Goedgekeurd tot 190 km/h
EAN:
8808563326122
Artikelnummer:
R-203542
Bandenlabel:
Bij vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen via service​@tirendo.nl
Adviesprijs*   72,50 €
47,15
Prijs per artikel, incl. BTW
Gratis levering**
2 - 5 werkdagen levertijd***
30 dagen retourbeleid
Meer dan 1.300 station montagepartners

Voeg product toe om te vergelijken

  • Beschrijving
  • Bandenlabel
  • Technische specificaties

De band is speciaal ontworpen voor voertuigen variërend van kleine stadsauto's, compacte en middelgrote voertuigen tot limousines, stationcars en MPV’s en is geoptimaliseerd voor het gematigde klimaat van Midden- en West-Europa. De band onderscheidt zich door zijn bijzonder betrouwbare en stabiele rijeigenschappen op natte, besneeuwde, modderige en ook droge wegen. Het richtinggevende, V-vormige loopvlak met 5 ribben van de Winter i*cept RS van Hankook bevat 14 % meer groeven. Verbeterde tractie op alle oppervlakken wordt bereikt doordat de groeven gerangschikt zijn in extra hoeken (zijdelings) variërend van 0° in het middenloopvlak tot 15° in de schouder van de band. Een breder loopvlak ten opzichte van het vorige model vergroot het contactvlak en verbetert daarmee de prestaties van de band aanzienlijk, vooral op gladde wegen. Bovendien is de grip op sneeuw en modder merkelijk verbeterd door zigzagsgewijs gerangschikte blokken langs het midden van het loopvlak. Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, verbeteren de gegolfde 3D-groeven de tractie en remprestaties op alle gladde oppervlakken. Het geheel nieuwe ontwerp van de high-grip full-silica-compound zorgt ervoor dat het loopvlak elastisch blijft, zelfs bij zeer lage temperaturen, waardoor een uitstekende tractie en remkracht wordt geleverd. Vier hoofdgroeven voeren het water snel af van de onderkant van het profiel. Ze interageren met het V-profiel met verbeterde waterdoorlaat voor het efficiënt voorkomen van aquaplaning op natte, winterse wegen. Verdere voordelen zijn een langere levensduur van het loopvlak en een aanzienlijk lagere rolweerstand (-8 % in vergelijking met conventionele profielen). Dit zorgt voor meer brandstofefficiëntie en een verminderde CO2-uitstoot. Een verdere ontwikkeling van het blokontwerp door herziening van de hoeken in de ribben resulteerde in een significante vermindering van het bandengeluid. Hankook's Winter i*cept RS zorgt daarmee voor een verbeterde rijervaring in de auto en een lagere geluidsemissie

EU-Bandenlabel / Rendementsklassen

In de verordening inzake de etikettering van banden is bepaald welke informatie over de brandstofefficiëntie, de grip op nat wegdek en het rolgeluid van banden moet worden verstrekt. Bovendien wordt verwezen naar de wintereigenschappen van het product.

De EU-verordening 1222/2009, die sinds 1 november 2012 van kracht is, is herzien en zal vanaf 1 mei 2021 worden vervangen door de EU-verordening 2020/740; vanaf dan gelden er nieuwe eisen. De classificatieklassen voor brandstofefficiëntie, grip op nat wegdek en rolgeluidemissies zijn gewijzigd en de lay-out van het EU-label is aangepast. De in de EU-databank opgeslagen productgegevensbladen van de fabrikant kunnen worden gedownload via een in het etiket geïntegreerde QR-code. Informatie over grip op sneeuw en ijs is ook nieuw opgenomen voor banden die aan deze criteria voldoen.

De volgende banden zijn vrijgesteld van de verordening: - banden die uitsluitend zijn ontworpen voor montage op voertuigen die voor het eerst zijn geregistreerd vóór 1 oktober 1990 – vernieuwde banden (tot een overeenkomstige verlenging van EU VO 2020/740 heeft plaatsgevonden) - professionele off-roadbanden - racebanden - banden met extra voorzieningen om de tractie te verbeteren, bv. spijkerbanden - T-type noodbanden - banden met een toegestane snelheid van minder dan 80 km/h - banden voor velgen met een nominale diameter ≤ 254 mm of ≥ 635 mm

De criteria en evaluatieklassen in een oogopslag

brandstofefficiëntie

Het brandstofverbruik is afhankelijk van de rolweerstand van de banden, het voertuig zelf, de rijomstandigheden en de rijstijl van de bestuurder. De gemeten rolweerstand (rolweerstandscoëfficiënt) van de band wordt onderverdeeld in de klassen A (hoogste efficiëntie) tot E (laagste efficiëntie).

Als een voertuig volledig is uitgerust met klasse A-banden, is een verbruiksvermindering tot 7,5%* mogelijk in vergelijking met klasse E-banden. In het geval van bedrijfsvoertuigen kan dit zelfs nog hoger zijn.
(Bron: Effectbeoordeling van de Europese Commissie
* indien gemeten volgens de testmethoden van Verordening (EU) 2020/740)

Let op:
Het brandstofverbruik hangt voor een groot deel af van uw eigen rijstijl en kan aanzienlijk worden verminderd door op een milieuvriendelijke manier te rijden. De bandenspanning moet regelmatig worden gecontroleerd om de brandstofefficiëntie te verbeteren.

Grip op nat wegdek

De grip op nat wegdek is onderverdeeld in de klassen A (kortste remweg) - E (langste remweg).

Als een auto is uitgerust met klasse A-banden, kan in vergelijking met klasse E-banden de remafstand tot 18 m korter zijn bij het remmen vanaf 80 km/h (op een wegdek met gemiddelde grip).*
*Bron: wdk Economische Vereniging van de Duitse Rubberindustrie eV

Let op:
De verkeersveiligheid hangt voor een groot deel af van uw eigen rijstijl. De remafstanden moeten altijd in acht worden genomen. De bandenspanning moet regelmatig worden gecontroleerd om de grip op nat wegdek te verbeteren.

Extern rolgeluid

Het geluid dat door een band wordt afgegeven, beïnvloedt het totale volume van het voertuig en heeft niet alleen invloed op uw eigen rijcomfort, maar ook op de geluidshinder voor het milieu. In het EU-bandenlabel wordt het rolgeluid van banden onderverdeeld in 3 klassen, van A (laagste rolgeluid) - C (hoogste rolgeluid), gemeten in decibel (dB) en vergeleken met de Europese geluidsemissiegrenswaarden voor het rolgeluid van buitenbanden.

A
Het pictogram met de classificatie "A" geeft aan dat het rolgeluid van de band meer dan 3 dB onder de EU-grenswaarde ligt die tot 2016 van kracht is.
B
De "B"-classificatie betekent dat het rolgeluid van de band tot 3 dB onder of gelijk is aan de EU-grenswaarde die tot 2016 van kracht is.
C
De classificatie "C" geeft aan dat de gespecificeerde grenswaarde is overschreden.

Merk Hankook
Model Winter i*cept RS (W442)
Dimension 155/70 R13 75T 4PR SBL
Breedte 155
Band Profiel 70
Construction type R
Bandenmaat 13
Draagvermogen 75
Snelheidsindex (T)
With/Without Valve (TT/TL) Band vereist binnenband
M/C Nee

*Wij vermelden, indien beschikbaar, ook de richtprijzen van de fabrikant incl. BTW.

**Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
***Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws en de beste aanbiedingen rechtstreeks in je e-mailinbox.