Dunlop
Opmerking: De prijzen gelden voor banden zonder velg. Afhankelijk van de afmeting van de band, kan het patroon van het loopvlak variëren.
Dunlop

Dunlop SP Winter Sport 4D 205/55 R16 91H AO

Dunlop

Dunlop SP Winter Sport 4D 205/55 R16 91H AO

Dunlop - Bandenfabrikant uit Japan. Een kwaliteitsproduct voor het hogere prijssegment.

Bandenmaat
205/55 R16 91H AO 
beschikbaarheid:
beperkte voorraad
Banden:
WinterbandenWi
M+S keurmerk
met het sneeuwvloksymbool
Snelheid:
H: Goedgekeurd tot 210 km/h
EAN:
3188649817573
Artikelnummer:
R-232370
Bandenlabel:
Zakelijke beoordelingen:
auto motor und sport
Auto Zeitung
auto-motor-i-sport.pl
EU
European Production
Bij vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen via service​@tirendo.nl
Adviesprijs*   161,50 €
126,54
Prijs per artikel, incl. BTW
Gratis levering**
2 - 5 werkdagen levertijd***
30 dagen retourbeleid
Meer dan 1.300 station montagepartners

Voeg product toe om te vergelijken

 • Beschrijving
 • Bandenlabel
 • Zakelijke beoordelingen
 • Technische specificaties

Superieure handling en grip in de winter voor high performance auto's.

 • Uitzonderlijke prestaties op winterse wegen
 • Verbeterde tractie op sneeuw en ijs
 • Controle en grip in natte omstandigheden
 • Brandstofbesparend ontwerp

Specifiek velgmontagesysteem. Verstevigt de verbinding tussen de band en de velg voor een nauwkeuriger rijervaring. Net zoals de grip tussen uw hand en het stuur, zorgt het specifieke systeem voor betere controle en uitstekend weggedrag.Voordelen Verbeterd wegcontact, meer stabiliteit en precisie.

Richtinggebonden profielontwerp. Het richtinggebonden profielontwerp, dat het water tussen de groeven drukt, is ontworpen voor autoritten als het koud en nat is. Water wordt snel van het bandoppervlak afgevoerd, waardoor aquaplaning.Voordelen Verlaagd risico op aquaplaning.

Silica-Plus rubbersamenstelling. Een rubbersamenstelling uit de motorsport die een hoge mate van grip levert, met name op natte wegen en bij lage temperaturen.Voordelen Ongeëvenaarde rem- en versnellingsprestaties; hoge grip in natte en koude omstandigheden; weinig slijtage.

Jointless Belt (JLB). Een hybride overlaytechnologie die omtrekvervormingen bij hoge snelheden beperkt.Voordelen Ongeëvenaarde stabiliteit bij hoge snelheid; soepele en gelijkmatige slijtage.

Maximum Flange Shield (MFS). Een systeem om de velg te beschermen. Het MFS vormt een rubberprofiel rondom de omtrek van de band, net boven de flank van de band. Hierdoor ontstaat een beschermende bufferzone.Voordelen Beschermt wielen die van dure legeringen zijn gemaakt tegen schuren.

4D Sipe-systeem. Bij het 4D Sipe-systeem is het loopvlak verdeeld in een aantal blokken die zorgen voor meer frictie en stabiliteit tijdens het nemen van bochten. Het systeem biedt superieure laterale grip in de sneeuw.VoordelenSuperieur in bochten, zelfs in de sneeuw.

V-vormige groeven. V-vormige groeven zorgen in combinatie met de basisgroeven van het loopvlak voor een fijn netwerk dat de sneeuw in het profiel opvangt. Dit sneeuw-op-sneeuwcontact verbetert de tractie en grip..Voordelen Geavanceerde handling in de sneeuw.

Vlakker loopvlak. De nieuwe generatie Dunlop-banden beschikt over een vlakker loopvlak met een vier tot acht procent groter contactvlak, afhankelijk van maat en type. Een groter contactvlak zorgt voor meer stabiliteit en een verbeterd wegcontact, waardoor de banden sneller en nauwkeuriger reageren.Voordelen Verbeterde stabiliteit en stuurprecisie; minder slijtage in de schouders; uitmuntende stabiliteit en precisie in bochten; uitstekende grip op droog wegdek.

Multi-lamelsysteem. Winterse rijomstandigheden kunnen enorm uiteenlopen. Van koud en droog naar sneeuw of ijzel stellen deze omstandigheden zeer hoge eisen aan een band. Dunlop's meervoudig lamelsysteem gaat deze uitdaging aan, met verschillende typen lamellen voor afwisselende winterse wegomstandigheden.Voordelen Consequente prestaties in diverse winterse omstandigheden.

Functionele polymeren. Functionele polymeren in de rubbersamenstelling van het loopvlak zorgen voor betere prestatiekenmerken bij lage temperaturen. Dit verbetert de wegligging als de temperaturen in de winter drastisch lager worden.Voordelen Uitzonderlijke grip bij lage temperaturen.

Multi Radius Tread (MRT). MRT-ontwerpen verdelen het loopvlak in de breedte in tien segmenten met een verschillende straal en zijn daardoor nauwkeuriger. Dit leidt tot zeer effectieve drukverdeling op het wegcontactvlak. Het effect is een veel geleidelijker overgang van rechtuit rijden naar bochten, wat leidt tot nauwkeuriger en progressieve reacties. Voordelen Aanzienlijk betere controle onder alle rijomstandigheden; uitstekende handling op nat en droog wegdek; meer controle bij het nemen van bochten.

EU-Bandenlabel / Rendementsklassen

In de verordening inzake de etikettering van banden is bepaald welke informatie over de brandstofefficiëntie, de grip op nat wegdek en het rolgeluid van banden moet worden verstrekt. Bovendien wordt verwezen naar de wintereigenschappen van het product.

De EU-verordening 1222/2009, die sinds 1 november 2012 van kracht is, is herzien en zal vanaf 1 mei 2021 worden vervangen door de EU-verordening 2020/740; vanaf dan gelden er nieuwe eisen. De classificatieklassen voor brandstofefficiëntie, grip op nat wegdek en rolgeluidemissies zijn gewijzigd en de lay-out van het EU-label is aangepast. De in de EU-databank opgeslagen productgegevensbladen van de fabrikant kunnen worden gedownload via een in het etiket geïntegreerde QR-code. Informatie over grip op sneeuw en ijs is ook nieuw opgenomen voor banden die aan deze criteria voldoen.

De volgende banden zijn vrijgesteld van de verordening: - banden die uitsluitend zijn ontworpen voor montage op voertuigen die voor het eerst zijn geregistreerd vóór 1 oktober 1990 – vernieuwde banden (tot een overeenkomstige verlenging van EU VO 2020/740 heeft plaatsgevonden) - professionele off-roadbanden - racebanden - banden met extra voorzieningen om de tractie te verbeteren, bv. spijkerbanden - T-type noodbanden - banden met een toegestane snelheid van minder dan 80 km/h - banden voor velgen met een nominale diameter ≤ 254 mm of ≥ 635 mm

De criteria en evaluatieklassen in een oogopslag

brandstofefficiëntie

Het brandstofverbruik is afhankelijk van de rolweerstand van de banden, het voertuig zelf, de rijomstandigheden en de rijstijl van de bestuurder. De gemeten rolweerstand (rolweerstandscoëfficiënt) van de band wordt onderverdeeld in de klassen A (hoogste efficiëntie) tot E (laagste efficiëntie).

Als een voertuig volledig is uitgerust met klasse A-banden, is een verbruiksvermindering tot 7,5%* mogelijk in vergelijking met klasse E-banden. In het geval van bedrijfsvoertuigen kan dit zelfs nog hoger zijn.
(Bron: Effectbeoordeling van de Europese Commissie
* indien gemeten volgens de testmethoden van Verordening (EU) 2020/740)

Let op:
Het brandstofverbruik hangt voor een groot deel af van uw eigen rijstijl en kan aanzienlijk worden verminderd door op een milieuvriendelijke manier te rijden. De bandenspanning moet regelmatig worden gecontroleerd om de brandstofefficiëntie te verbeteren.

Grip op nat wegdek

De grip op nat wegdek is onderverdeeld in de klassen A (kortste remweg) - E (langste remweg).

Als een auto is uitgerust met klasse A-banden, kan in vergelijking met klasse E-banden de remafstand tot 18 m korter zijn bij het remmen vanaf 80 km/h (op een wegdek met gemiddelde grip).*
*Bron: wdk Economische Vereniging van de Duitse Rubberindustrie eV

Let op:
De verkeersveiligheid hangt voor een groot deel af van uw eigen rijstijl. De remafstanden moeten altijd in acht worden genomen. De bandenspanning moet regelmatig worden gecontroleerd om de grip op nat wegdek te verbeteren.

Extern rolgeluid

Het geluid dat door een band wordt afgegeven, beïnvloedt het totale volume van het voertuig en heeft niet alleen invloed op uw eigen rijcomfort, maar ook op de geluidshinder voor het milieu. In het EU-bandenlabel wordt het rolgeluid van banden onderverdeeld in 3 klassen, van A (laagste rolgeluid) - C (hoogste rolgeluid), gemeten in decibel (dB) en vergeleken met de Europese geluidsemissiegrenswaarden voor het rolgeluid van buitenbanden.

A
Het pictogram met de classificatie "A" geeft aan dat het rolgeluid van de band meer dan 3 dB onder de EU-grenswaarde ligt die tot 2016 van kracht is.
B
De "B"-classificatie betekent dat het rolgeluid van de band tot 3 dB onder of gelijk is aan de EU-grenswaarde die tot 2016 van kracht is.
C
De classificatie "C" geeft aan dat de gespecificeerde grenswaarde is overschreden.

Business Reviews
Profile:SP Winter Sport 4D
Beoordelingsdatum Testfaciliteit Dimensies Tekst van Review Beoordeling Afsluiter
09/2014 auto motor und sport 205/55 R16 91H AO Recommendable
Voordeel: Tolerant, veilig rijgedrag met hoog rempotentieel en zijdelingse grip, breed grensbereik en goed voertuigevenwicht op sneeuw. Op nat wegdek goed controleerbaar, ook op droog asfalt zonder noemenswaardige nadelen. Nadeel: Licht verhoogde rolweerstand, afrolgeluid met lichtjes zingen tot een maximumsnelheid van 80 km per uur.
09/2014 Auto Zeitung 205/55 R16 91H AO Highly recommended
De Dunlop WinterSport 4D is sterk tijdens het remmen, in de sneeuw blijft hij onopvallend.
11/2013 auto-motor-i-sport.pl 205/55 R16 91H AO Highly recommended
Mocne : Krótkie drogi hamowania na mokrej drodze ina +#347,niegu, du+#380,a przyczepno+#347,+#263,, pewne zachowanie na mokrym.Os+#322,abia+#263, : Przeci+#281,tne zachowanie podczas aquaplaningu.
12/2012 ANWB.nl 205/55 R16 91H AO Recommendable
Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen.Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria.
10/2012 Stiftung Warentest 205/55 R16 91H AO Recommendable
09/2012 ÖAMTC 205/55 R16 91H AO Recommendable
sehr ausgewogener Reifensehr gut beim Kraftstoffverbrauchgut auf trockener Fahrbahngut bei Nässegut auf Schnee
09/2012 ADAC 205/55 R16 91H AO Recommendable
sehr ausgewogener Reifenbesonders gut auf Nässegut auch auf Schnee
09/2012 Auto Zeitung 205/55 R16 91H AO Highly recommended
09/2012 AUTOStraßenverkehr 205/55 R16 91H AO Recommendable
Bei Schnee und Nässe kurze Bremswege,hohes Gripniveuu und sehr sicheresFahrverhalten bei nasser Strasse.Durchschnittliche Aquaplaningleistungenund verzögerunge bei Trockenheit,relativ hoher Preis.
09/2012 auto motor und sport 205/55 R16 91H AO Highly recommended
Kurze Bremswege beiNässe und Schnee, hohesGripniveau sicheres Verhaltenbei Nässe.Durchschnittliche Aqua+#956,laningleistung.
09/2012 AUTO BILD 205/55 R16 91H AO Recommendable
09/2012 TCS - Technik, Umwelt und Wirtschaft 205/55 R16 91H AO Recommendable
+ sehr ausgewogener Reifen+ gut in allen sicherheits-relevanten Disziplinen
09/2011 GTÜ Gesellschaft für Technische Überwachung mbH 205/55 R16 91H AO Highly recommended

Sicherheit, Winter

 • Bremsen auf Schnee Pkt. 23/25
 • Traktion auf Schnee Pkt. 25/25
 • Handling auf Schnee Pkt. 14/15
 • Handling (subjektiv) auf Schnee Pkt. 15/15
Kapitelwertung 77 Punkt von 80 möglichen Punkten

Sicherheit, nass

 • Bremsen, nass Pkt. 27/30
 • Handling, nass Pkt. 9/10
 • Handling (subjektiv) nass Pkt. 18/20
 • Aquaplaning, längs Pkt. 7/10
 • Aquaplaning, quer Pkt. 5/10
Kapitelwertung 66 Punkt von 80 möglichen Punkten

Sicherheit, trocken

 • Bremsen, trocken Pkt. 18/20
 • Handling, trocken Pkt. 9/10
 • Handling (subjektiv) trocken Pkt. 18/20
Kapitelwertung 45 Punkt von 50 möglichen Punkten

Gesamtwertung 215 Punkt von 250 möglich Punkten

Wirtschaftlichkeit/Umwelt

 • Vorbeifahrgeräusch Pkt. 9/10
 • Rollwiderstand Pkt. 14/20
 • ungefährer Preis für 4 Reifen Pkt. 4/10
Kapitelwertung 27 Punkt von 40 möglichen Punkten

Gesamtwertung 215 Punkt von 250 möglich Punkten

09/2011 Auto Zeitung 205/55 R16 91H AO Highly recommended
Der neue Dunlop fährt unter allen Bedingungen stets sicher und sportiv
09/2011 ACE Auto Club Europa 205/55 R16 91H AO Highly recommended

Sicherheit, Winter

 • Bremsen auf Schnee Pkt. 23/25
 • Traktion auf Schnee Pkt. 25/25
 • Handling auf Schnee Pkt. 14/15
 • Handling (subjektiv) auf Schnee Pkt. 15/15
Kapitelwertung 77 Punkt von 80 möglichen Punkten

Sicherheit, nass

 • Bremsen, nass Pkt. 27/30
 • Handling, nass Pkt. 9/10
 • Handling (subjektiv) nass Pkt. 18/20
 • Aquaplaning, längs Pkt. 7/10
 • Aquaplaning, quer Pkt. 5/10
Kapitelwertung 66 Punkt von 80 möglichen Punkten

Sicherheit, trocken

 • Bremsen, trocken Pkt. 18/20
 • Handling, trocken Pkt. 9/10
 • Handling (subjektiv) trocken Pkt. 18/20
Kapitelwertung 45 Punkt von 50 möglichen Punkten

Gesamtwertung 215 Punkt von 250 möglich Punkten

Wirtschaftlichkeit/Umwelt

 • Vorbeifahrgeräusch Pkt. 9/10
 • Rollwiderstand Pkt. 14/20
 • ungefährer Preis für 4 Reifen Pkt. 4/10
Kapitelwertung 27 Punkt von 40 möglichen Punkten

Gesamtwertung 215 Punkt von 250 möglich Punkten

09/2011 auto motor und sport 205/55 R16 91H AO Highly recommended

Positiv:Ausgewogene Fahreigenschaften unter allen Bedingungen, kurzer Nassbremsweg, guter Komfort, wenig Abrollgeräusch.

Negativ:Schneetraktion nicht optimal.

09/2011 AUTOStraßenverkehr 205/55 R16 91H AO Highly recommended
Merk Dunlop
Model SP Winter Sport 4D
Dimension 205/55 R16 91H AO
Breedte 205
Band Profiel 55
Construction type R
Bandenmaat 16
Draagvermogen 91
Snelheidsindex (H)
With/Without Valve (TT/TL) Band vereist binnenband
M/C Nee

*Wij vermelden, indien beschikbaar, ook de richtprijzen van de fabrikant incl. BTW.

**Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
***Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws en de beste aanbiedingen rechtstreeks in je e-mailinbox.