Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173

Eigenschappen


Pagina 1 van 84
Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Runflat banden

Voor gegarandeerd veilig thuiskomen na een lekke band of klapband

Met Runflat banden rijd je op een veilige en gecontroleerde manier naar een tankstation of een andere veilige omgeving in geval van een lekke band of klapband. Ondanks het verlies aan bandenspanning verlies je de macht over het stuur niet en rijd je niet op de velg. Er zijn een aantal verschillende technieken die hetzelfde resultaat bewerkstelligen. De zogenaamde run-flats zijn banden waarvan de zijkanten zijn verstevigd. Een ander systeem is het ring-systeem, waarbij een verstevigde kunststof ring in de velg is geplaatst die boven de velg uitsteekt. Daarnaast zijn er een aantal niet-standaard systemen.

Zelf-reparerend

Ook is er een klasse banden die beperkte zelf-reparerende eigenschappen bezit. In deze banden is een laag van speciaal materiaal aangebracht dat de luchtdichtheid van de binnenband herstelt zodra er een lek ontstaat. De oorzaak van het lek wordt in zo'n geval natuurlijk niet weggenomen, en men dient de banden dan ook regelmatig te controleren. Vaak is het mogelijk dit type banden te repareren na een beschadiging, en de band hoeft dus minder snel te worden vervangen. De topmerken Michelin, Goodyear, Dunlop en Bridgestone hebben allemaal een aantal zelf-reparerende banden in het gamma en kunnen de banden in sommige gevallen goed repareren. Een aantal andere merken met zelf-reparerende banden in het assortiment raadt aan de band toch te vervangen na het detecteren van een beschadiging. De zelf-reparerende techniek dient er in zo'n geval de bestuurder tijdelijk een veilige en comfortabele overbruggingsrit te bieden. Als je immers zelf naar de garage kunt rijden, en je auto niet hoeft laten wegslepen dan scheelt dat in veel gevallen aanzienlijk in tijd en kosten.

Bestellen bij Tirendo.nl

Ook op Tirendo.nl vind je een groot aantal run-flat banden, zowel van de grote merken als van de nieuwkomers en de prijsvechters. Tirendo.nl heeft een ongelooflijk aanbod aan banden en houdt de kosten laag en de marges klein! Profiteer ook mee van de snelle groei van een van de meest succesvolle online bedrijven van Nederland, en bespaar op de kosten van je banden en velgen! Je kunt 24/7 op onze website terecht, en kiezen uit tientallen tot honderden geschikte banden, afhankelijk van je voertuig en je voorkeuren. Je bestelt eenvoudig en snel online, en krijgt je bestelling binnen enkele dagen geheel gratis thuisbezorgd. Het is daarnaast ook mogelijk je banden op een van de inmiddels meer dan 600 montageplekken in Nederland te laten monteren.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK