Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 2

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Zomerbanden 205/55 R15

Een zomerband levert optimale prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden Celsius. Bij de aanschaf van zomerbanden 205 55 r15, is een goed begrip van de cijferreeks aan de zijkant van de band van groot belang. Deze drukt immers exact de maten uit van deze band.

Het getal 205 in deze reeks, staat voor de breedte van het loopvlak. Die breedte wordt altijd weergegeven in millimeters. In dit geval is het loopvlak van de band dus 205 millimeter breed.

In de reeks zomerbanden 205 55 r15, volgt nu het getal '55'. Hiermee wordt de hoogte van de band aangeduid. Die wordt altijd aangeduid in procenten van de breedte van de band. De hoogte van deze zomerband bedraagt dus 55 procent van 205 millimeter. Deze hoogte staat in een goede verhouding tot de breedte van deze band.

In elke reeks aan de zijkant van een band, is ook een letteraanduiding opgenomen. In de reeks zomerbanden 205 55 r15, zien wij hier de letter 'R'. Hiermee wordt de term 'radiaal' aangeduid. De letter zegt dus iets over de bouw van de band. Een radiaalband kent een stevig binnenwerk dat in de breedte is aangebracht. Het binnenwerk is dus bewust haaks op de rijrichting geplaatst. Ter versteviging is vaak ook nog een stalen vlechtlaag aangebracht. Deze bouw van de band zorgt voor een optimale wegligging.

Tenslotte volgt nog het cijfer '15'. Dit cijfer geeft in inches de doorsnede van de velg aan waarvoor deze zomerband geschikt is.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info