Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173

Eigenschappen


Laat alle banden in het geselecteerde formaat zien
Pagina 1 van 13
Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Yokohama Winterbanden

Yokohama

De winterbanden van Yokohama zorgen al jaren lang voor een optimale veiligheid op de weg in de winter. Deze banden kennen hoge kwaliteiten en behoren niet voor niets tot de meest populaire winterbanden van dit moment. Toch heeft de onderneming dit succes niet zomaar toegeschoven gekregen. Er is veel werk en inzet aan vooraf gegaan, en nog altijd houdt Yokohama zich voortdurend bezig met nieuwe innovaties en technologieën om de kwaliteit steeds verder te verbeteren.

De geschiedenis van de winterbanden van Yokohama

De winterbanden van Yokohama worden op de markt gebracht door Yokohama Rubber Company, Limited. Dit bedrijf is gevestigd in Japan, waar het ook de oorsprong vindt. De aanvankelijke onderneming werd opgestart in 1917, middels een joint venture tussen BF Goodrich en Yokohama Cable Manufacturing. Ruim vijftig jaar later, in 1969, had de onderneming de mogelijkheid om uit te breiden naar de Verenigde Staten, waar het de naam Yokohama Tire Corporation kreeg. Er werden door de jaren heen steeds meer banden in productie genomen, waaronder uiteraard ook de winterbanden van Yokohama.

De banden door de jaren heen

In de loop der jaren heeft Yokohama meerdere successen geboekt. In 1970 werd een start gemaakt met de Super Steel Series, waarbij vanuit de onderneming in Japan de eerste radiaal band voor vrachtwagens en bussen werd ontwikkeld. In 1983 maakte Yokohama de officiële banden voor de eerste F3 Macau Grand Prix en in 1989 werd het eerste testparcours van Yokohama geopend. In 2002 ontving de Amerikaanse onderneming van Yokohama de ISO 14001 certificering. Vanaf 2008 houdt het merk zich actief bezig met het internationale Wereld Natuur Fonds en vergaart het grotere successen door meer rekening te houden met dier, natuur en milieu. In 2013 kwam Yokohama als beste uit de test van EVO Magazine UK met de ADVAN Sport V105 banden.

Het succes van Yokohama

Yokohama geniet vooral van het succes van hun populairste band, namelijk de ADVAN. Echter, de sport- en winterbanden van Yokohama zijn stuk voor stuk uitstekend. Het merk groeit gestaag door en is momenteel actief als sponsor in meerdere sporttakken. Daarnaast mag Yokohama zich de vaste leverancier van banden noemen van het WTCC en sponsort het diverse NBA teams. De winterbanden van Yokohama bieden een optimale veiligheid bij temperaturen onder de zeven graden. Vaak wordt gedacht dat deze winterbanden uitsluitend veiliger zijn wanneer er ijzel of sneeuw op het wegdek te vinden is, maar niets is minder waar. Ook bij zeer koud tot bevroren wegdek leveren de Yokohama winterbanden topprestaties door de zachtere rubbersamenstelling.

Waarom winterbanden van Yokohama?

Yokohama legt de hoogste kwaliteiten in de winterbanden. Zo kunt u altijd rekenen op een lange levensduur en een zeer goede kwaliteit van de banden. Verbeteringen zijn het lagere gewicht en de verminderde rolweerstand, waardoor er zowel op een droog als een nat wegdek een korte remweg bestaat.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK