Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 280

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Vredestein Winterbanden

Vredestein

De winterbanden van Vredestein hebben door de jaren heen hun weg naar Nederland gevonden. Niet alleen de banden van dit merk, maar de hele onderneming. Tegenwoordig vindt het grootste deel van de productie van het merk namelijk plaats in Enschede. Echter, hier is een hele geschiedenis aan vooraf gegaan. Vredestein heeft veel namen, eigenaren en plaatsen gekend.

De jonge jaren van Vredestein

Vredestein is als merk zeker niet bekend geworden door de winterbanden van Vredestein. Sterker nog, het bedrijf had aanvankelijk helemaal niets te maken met de bandenindustrie. Het bedrijf, dat momenteel voluit Apollo Vredestein B.V. heet, begon als de Nederlandse Guttapercha Maatschappij. Deze onderneming kwam einde 1908 onder leiding van eigenaar Emile Louis Constant Schiff te staan in Delft. Een klein jaartje later vindt er een verhuizing plaats naar Loosduinen, waar de onderneming direct onder een andere naam doorgaat, namelijk N.V. Rubberfabriek Vredestein. Er werden talloze producten van rubber geproduceerd, van vloerbedekking tot schoenen. 1934 was een belangrijk jaar. In dat jaar ging het grootste deel van de onderneming in Loosduinen verloren door een grote brand, waarna een herstart nodig was, en de fabriek voor fietsbanden werd in Doetinchem opgestart.

De groei van Vredestein

Vlak na de Tweede Wereldoorlog ziet de onderneming kansen om te groeien en in 1946 werd een frisse onderneming opgericht waarin de Amerikaanse bandenspecialist BF Goodrich 20% van de aandelen bezat. Dit werd de N.V. Nederlandsch-Amerikaansche Autobanden-fabriek Vredestein, gevestigd in Enschede, alwaar een jaar later een start werd gemaakt met de bouw van een nieuwe fabriek. In 1962 besloot het bedrijf te fuseren met N.V. Rubberfabrieken Hevea, gevestigd te Raalte, en in 1971 werd het hele bedrijf overgenomen door BF Goodrich. Hierdoor konden er 125 landen bereikt worden met de Vredestein producten. Op dit moment werd de aandacht dan ook verlegd naar banden, en werd er een begin gemaakt met het succes van de winterbanden van Vredestein. In 1976 kwam het bedrijf weer onder Nederlandse leiding te staan, waar het in de jaren negentig werd overgenomen door drie Nederlandse investeerders.

Samenwerking met een Italiaanse ontwerper

Einde jaren negentig, wanneer het uiterlijk van banden een grotere rol gaat spelen, ontstond er een samenwerking met Giorgetto Giugiaro, een Italiaanse ontwerper. Het uiterlijk van de zomer- en winterbanden van Vredestein gaat sterk vooruit en daarmee wint het merk aan populariteit. In 2009 vindt de laatste overname van het bedrijf plaats, door de Indiase onderneming Apollo Tyres Limited, en zo ontstond Apollo Vredestein B.V. De samenwerking met de beste designers heeft tot grote successen geleid, maar uiteraard ook het vele werk dat in de kwaliteit van de banden is gestoken.

Uitstekende verkoop.

De winterbanden van Vredestein staan voor betrouwbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en hoge prestaties op de weg bij lage temperaturen. Op jaarbasis worden er meer dan zes miljoen banden van Vredestein verkocht, wereldwijd. Een aanzienlijk deel wordt gevuld door de verkopen van winterbanden van Vredestein, maar ook de zomerbanden en 4-seizoenenbanden zijn zeer populair. Een kleine 2000 werknemers zetten zich in voor de hoge kwaliteiten van Vredestein, die ruim vertegenwoordigd is in Europa, Amerika, Canada, het Midden Oosten en Azië.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info