Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
  • Helaas zijn er geen banden die overeenkomen met uw zoekopdracht in onze catalogus. Door aanpassen van de zoekfilters of door gebruik te maken de links kunt u uw selectie aanpassen.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Pneumant Winterbanden

De geschiedenis van Pneumant begon in 1906 met de start van de productie van rubberbanden door de Deutsche Kabelwerke AG Berlin (DKW). Inspelende op de groeiende vraag naar banden, werd in 1922 de zelfstandige bandenfabriek  DEKA Pneumatic AG opgericht in Berlijn. In 1937 werd de productie verplaatst naar Fürstenwalde. Pneumant was sinds 1959 de enige producent van winterbanden in de voormalige DDR. Sinds 1999 is het merk onderdeel van Goodyear Dunlop.

Pneumant winterbanden als zodanig, worden niet meer gemaakt. Op het laatst werden ze alleen nog maar geproduceerd in het Saksische Riesa en in het Brandenburgse Fürstenwalde, en uitsluitend in eigen land verkocht. De beide fabrieken hebben in de loop der jaren onvermoeibaar gewerkt aan verbetering, en produceerden tot op het laatste moment nog hoogwaardige producten onder de vlag van Goodyear Dunlop.

Pneumant winterbanden en Pneumant zomerbanden werden vervaardigd voor alle typen weggebruikers, zoals daar zijn personenwagens, vrachtwagens, industriële voertuigen, landbouwvoertuigen en wat dies meer zij. Alle banden van deze producent kenmerkten zich door de wereldberoemde Duitse degelijkheid, en hadden een ongekende prijs-kwaliteitverhouding.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info