Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173

Eigenschappen


Laat alle banden in het geselecteerde formaat zien
Pagina 1 van 12
Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Firestone Winterbanden

Firestone banden worden al vanaf 1903 geproduceerd. In dat jaar lanceerde een zekere Harvey S Firestone namelijk zijn eigen bandenmerk. In het jaar 1906 haalde Firestone banden een voor die tijd spectaculaire order binnen. Het bandenbedrijf mocht namelijk 200 banden leveren aan niemand minder dan Henry Ford. Vanaf 1906 maakte Firestone een stormachtige ontwikkeling door en in 1928 werd er dan ook uitgebreid naar Engeland. Ook Firestone banden spinde garen door de explosief toegenomen vraag als gevolg van de twee wereldoorlogen. In vredestijd nam de groei niet af. In tegendeel: Firestone banden heeft in Amerika vele onderscheidingen in de wacht gesleept dankzij de uiterst succesvolle bedrijfsvoering. Het bandenbedrijf bestaat nu al meer dan een eeuw en zal zeker nog een lange tijd doorrollen.

Firestone fabriceert een ongelooflijk grote verscheidenheid aan banden. Zo levert het bedrijf autobanden voor ondermeer personenauto's, autobanden voor bestelwagens en autobanden voor de landbouw. Vanzelfsprekend levert Firestone ook winterbanden. Firestone winterbanden kenmerken zich door een grote mate van veiligheid en comfort. Kijken we bijvoorbeeld naar de Firestone Winterhawk 2 EVO en Winterhawk 2V EVO, dan zien we het volgende: Compleet nieuw profielontwerp voor een nog betere tractie  Premium EVO wintercompound voor uitstekende prestaties op besneeuwde wegen Onbetwiste baanvastheid op nat wegdek en uitstekende weerstand tegen aquaplaning als gevolg van spoorvorming

Uit een testbeoordeling van de Firestone Winterhawk 2 EVO (175/65 R 14 T) door de ANWB (2011/2012) blijkt dat deze Firestone winterband een uitstekende slijtvastheid heeft. Tevens is deze Winterhawk een relatief stille band gebleken. De Firestone Winterhawk maar ook de overige Firestone winterbanden zijn dus zeer geschikt voor het rijden onder winterse omstandigheden, deze band werd dan ook met een dikke 3 sterren beoordeeld.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK