Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 4

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 245/45 R18

Elke automobilist is wel bekend met het feit dat op bandenzijkanten een vermelding van cijfers staat. Wat deze getallencombinatie precies betekent, is evenwel niet voor iedereen duidelijk. Het eerste getal geeft de bandbreedte aan. Valt op winterbanden 245 45 R18 te lezen, dan is er dus sprake van een 245 millimeter brede band. Door hun breedte hebben deze winterbanden een optimaal wegcontact, wat de veiligheid tijdens het autorijden in winters weer ten goede komt.

Het eerste getal geeft weliswaar een waarde op zich aan, maar deze kan niet los worden gezien van het tweede paar cijfers. Deze cijfers staan namelijk voor een percentage dat de bandradius ten opzichte van de breedte aanduidt. Zijn winterbanden van 245 45 R18 als codering voorzien, dan is de halve diameter van de autoband 45% van 245 millimeter. Dit is 110,25 millimeter.

De vermelding op autobanden is niet compleet zonder dat er een letter in is opgenomen die de interne structuur ervan weergeeft. Vroeger waren er meerdere bandenconstructies, maar de ontwikkelingen hebben er unaniem toe geleid dat een radiaal geconstrueerde band verreweg het betrouwbaarst is gebleken. De radiaalband kan worden herkend aan de "R" die op de wang ervan vermeld staat.

Naast de diverse bandafmetingen, moet een bepaald type band uiteraard qua binnenmaat op een autovelg passen. Hierover geven de getallen na de lettervermelding de benodigde informatie. Uit winterbanden met 245 45 R18 kan men afleiden dat deze geschikt zijn voor velgen met een diameter van 45,72 centimeter. Afmetingen van velgen worden overigens altijd in inches vermeld.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info