Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 1

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 235/65 R17

De informatie die op autobanden staat, heeft betrekking op de afmetingen die voor de specifieke band gelden. Een getallen- en lettercombinatie op winterbanden kan er als 235 65 R17 uitzien. Met de voorste waarde wordt verwezen naar de breedte van het loopvlak van de band, welke in dit geval 235 millimeter is. Zulke brede winterbanden hebben als pluspunt dat zij goede remeigenschappen en een betrouwbare grip op het wegdek hebben.

Doordat het tweede cijferpaar op de zijkant van de band geen maataanduiding is maar een percentage, moet een berekening worden gemaakt om de radius of bandhoogte te kunnen bepalen. Het getal drukt namelijk de procentuele verhouding uit van de hoogte ten opzichte van de bandbreedte. Vermelden winterbanden 235 65 R17 dan staat de halve doorsnede ervan gelijk aan 65% van de breedte van de autoband. De bandhoogte bedraagt dus 152,75 millimeter.

In het verleden waren diverse soorten bandconstructies gebruikelijk. In de bandencodering wordt de opbouw vermeld middels een letter. Omdat een radiaal geconstrueerd binnenwerk van het rubber tegenwoordig algemeen is, staat vrijwel altijd een "R" in de informatie op de band afgebeeld. In radiaalbanden zijn ter versteviging textiel- of koordlagen onder het loopvlak verwerkt. Door de zachtere wangen geven deze banden extra comfort tijdens het autorijden.

De afsluitende waarde in winterbanden met 235 65 R17, maakt aan de automobilist duidelijk dat de binnendiameter van deze band 17 inch is. Omgerekend komt dit overeen met 43,18 centimeter. De binnendiameter is hetzelfde als de velgdoorsnede waarvoor de band geschikt is.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info