Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 2

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 235/55 R17

Winterbanden 235 55 r17, zijn lekker brede banden. Dit valt te lezen uit de cijferreeks die op de zijkant van deze band staat. Die cijferreeks geeft namelijk informatie over een aantal belangrijke aspecten van de band. Kort gezegd gaat het over de breedte, hoogte, opbouw en doorsnede van een band. Een maataanduiding in deze vorm, is standaard bij ieder band. Winterbanden 235 55 r17 zijn 235 millimeter breed. Het eerste cijfer uit de reeks staat dus altijd voor de breedte van het loopvlak. Dit wordt heel precies aangegeven, namelijk in millimeters.

Het tweede getal op deze winterband, is '55'. Dit getal is een percentage. Het geeft de hoogte van de band aan, in procenten van de breedte van de band. Omdat hier het getal '55' staat, hebben we in dit geval te maken met een band die 55% van 235 millimeter hoog is.

Plotseling wordt de cijferreeks doorbroken door een letter. Dit is een letter die tegenwoordig in vrijwel elke band is terug te vinden. Hij geeft namelijk aan dat het hier gaat om een radiaalband. Dit type band is zo succesvol gebleken, dat eigenlijk vrijwel iedere band een radiale opbouw heeft.Het karkas van een autoband bestaat altijd uit koordlagen. Bij een radiaalband zijn die haaks ten opzichte van de rijrichting geplaatst. Bovendien zit daar meestal nog een stalen vlechtwerk omheen. Radiaalbanden worden daarom ook wel staalgordelbanden genoemd.

Het laatste cijfer '17', geeft in inches de geschikte velgmaat aan. Deze winterband 235 55 r17 past dus op een velg van 17 inch.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info