Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173

Eigenschappen


Pagina 1 van 5
Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 235/45 R17

Met behulp van de cijfers op de zijkant of wang van een autoband, kan worden uitgerekend wat de diverse maten ervan zijn. Zo weten automobilisten waar zij op moeten letten als bijvoorbeeld zomerbanden moeten worden vervangen door winterbanden. Bij winterbanden 235 45 R17 is eenvoudig af te lezen dat de band 235 millimeter breed is. Brede autobanden als deze zorgen voor een stabiele ligging op besneeuwde wegen.

De twee cijfers die hierna volgen moeten in samenhang met de eerste waarde worden gezien. Zij geven het percentage aan waarmee de hoogte of halve diameter van de band zich tot zijn breedte verhoudt. Winterbanden met 235 45 R17 als vermelding van de maten hebben derhalve een hoogte van 105,75 millimeter. Om tot deze uitkomst te komen rekent men uit hoeveel 45% van 235 millimeter is.

In de getallenreeks is tevens een letter verwerkt. Het soort bandconstructie is bepalend voor de letter die in de informatie vermeld wordt. Voor het huidige bandenaanbod geldt dat 98% ervan een "R" krijgt toegewezen. "R"-winterbanden hebben een opbouw die wordt gekenmerkt door een radiaalstructuur. Bij deze constructie zorgen textiellagen in het rubber voor een extra robuuste band, die slechts op beperkte schaal aan slijtage onderhevig is.

De laatste cijfers die op een autoband staan, zijn een verwijzing naar de grootte van de velg. Omdat men velgmaten in inches uitdrukt, is op de bandvermelding ook voor deze maateenheid gekozen. Winterbanden 235 45 R17 zijn dus geschikt voor velgen van 17 inch of 43,18 centimeter.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK