Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 6

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 205/50 R17

Een goede set winterbanden is een belangrijk bezit: Tijdens winterse omstandigheden essentieel voor de veiligheid en in menig wintersportland dan ook verplicht. Voor wie overweegt ze aan te schaffen is het natuurlijk wel van belang de juiste maat te hebben en daar het een en ander van af te weten. Daarom een uitleg over de maat winterbanden 205 50 R17. We beginnen met het getal 205, dat is dan ook gelijk de makkelijkste. Het gaat hier om de breedte van de autoband in millimeters.

Wat volgt is het getal 50. Hier wordt het iets gecompliceerder. Het getal zelf staat namelijk niet voor een maat in absolute zin, maar voor een verhoud. En wel die tussen de hoogte en de breedte. In dit geval is bedraagt de breedte van de band (205mm) 50% van de hoogte. Aan de hand van het twee getal kan men dus de hoogte herleiden.

Wat daarnaast belangrijk is om te weten is of het om een gordelband of om een radiaalband gaat. De maat winterbanden 205 50 R17 is een radiaalband, vandaar de letter R. Het zegt iets over de inwendige structuur van deze winterband. Bij een radiaalband liggen de koordlagen haaks op de rijrichting. Een gordelband wordt aangegeven met de letter B.

Dan resteert enkel het getal 17. Deze duidt de velgmaat aan. Hier hebben we het dan over inches en niet over millimeters. De maat winterbanden 205 50 R17 heeft dus velgen nodig van 17 inch.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info