Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 1

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 195/70 R15

Door de informatie die op de zijkant van een auto- of motorband staat te interpreteren, kunnen de afmetingen ervan worden bepaald. Elke band heeft een dergelijke getallenreeks, aangevuld met een letter. Is op winterbanden 195 70 R15 als code aangebracht, dan wijst het voorste getal erop dat deze banden een loopvlak hebben dat 195 millimeter breed is. Zo'n smalle band zakt beter weg in de sneeuw en maakt bij een sneeuwlaag daarom sneller contact met het wegdek.

Het getal "70" dat is te lezen op winterbanden met 195 70 R15 erop vermeld, is een aanwijzing voor de hoogte of halve doorsnede van de band. Er wordt een procentuele verhouding ten opzichte van de breedte van de band mee geïmpliceerd. In het geval van een 195 70-winterband is deze verhouding 70% van 195 millimeter, wat betekent dat de bandhoogte 136,5 millimeter is.

Met het toevoegen van een letter in de bandinformatie, geeft de fabrikant aan om wat voor soort binnenconstructie het gaat. Autobanden zijn tegenwoordig veelal ontworpen met een radiaalstructuur, hetgeen wordt weergegeven met een "R". Minder slijtage en een lagere rolweerstand zijn enkele pluspunten die radiaalbanden boven diagonaalbanden hebben. Diagonaalbanden worden dan ook nauwelijks meer geproduceerd.

Automobilisten die willen weten of een bepaalde band voor hun auto te gebruiken is, dienen verder ook naar de laatste cijfers te kijken. Deze vermelden de binnenmaat van de autoband. Wanneer op winterbanden 195 70 R15 is vermeld, is de afmeting van de binnen- of velgmaat 15 inch. Dit komt neer op 38,1 centimeter.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info