Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173

Eigenschappen


Pagina 1 van 4
Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 185/65 R14

Een vermelding zoals winterbanden 185 65 R14 verschaft de automobilist de nodige informatie over een bepaalde band. De beginwaarde geeft in dit geval aan dat de band van zijkant naar zijkant gemeten een loopvlak van 185 millimeter heeft. Een van de voordelen van dergelijke smalle winterbanden is dat ze, vergeleken met bredere banden, gemakkelijker wegzakken in sneeuw. Als het aankomt op het brandstofverbruik zijn smalle autobanden bovendien ook nog eens zuiniger.

Ook de hoogte van een band kan worden bepaald aan de hand van de getallencombinatie die op de zijkant ervan staat. Wordt op winterbanden 185 65 R14 vermeld, dan komt dit neer op een bandhoogte van 120,25 millimeter. Het tweede getal geeft middels een percentage van 65% namelijk aan hoe de hoogte zich verhoudt tot de breedte. Als deze berekening wordt gemaakt, komt men te weten wat de hoogte of halve straal van de band is.

Door de lettervermelding op een autoband kan de autobezitter zien welke binnenconstructie is gebruikt. De letter "R" staat voor een band met een radiaalstructuur, wat tegenwoordig de meest gebruikelijke constructie is die autofabrikanten toepassen. Radiaalbanden kunnen extra goed tegen slijtage, omdat het rubber is verstevigd met koordlagen.

Natuurlijk is het ook van belang om te weten voor welke velgmaten de autoband bedoeld is. Dit wordt duidelijk gemaakt met de laatste twee cijfers, die een afmeting in inches van de binnenmaat van de band aangeven. Winterbanden die 185 65 R14 als codering hebben passen dus op velgen met een diameter van 14 inch of 35,56 centimeter.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK