Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 3

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 165/65 R14

Op zomer-, winter- en vierseizoenenbanden voor auto's en motoren staat een combinatie van cijfers, die belangrijke informatie voor auto- en motorbezitters bevat. Aan de hand hiervan kunnen de specificaties van de desbetreffende band namelijk worden bepaald, zoals bvb. in dit geval de maat. Als op winterbanden 165/65 r14 staat, betekent het eerste getal dat de breedte van de autoband 165 millimeter is. Door een lage rolweerstand maken smalle banden als deze zuinig rijden mogelijk.

Uit het tweede getal kan de hoogte of halve diameter van een band worden afgeleid. Deze waarde wordt aangegeven door middel van een percentage dat betrekking heeft op de breedte van de band, zoals valt af te lezen uit de eerste twee cijfers. Bij winterbanden 165 65 R14 is de bandhoogte dus 65% van 165 millimeter. Hiermee kan worden uitgerekend dat deze 107,25 millimeter is.

Na de bandbreedte en bandhoogte volgt in de bandencodering een letter die het constructietype van de band uitdrukt. In het verleden waren er verschillende bandconstructies, maar tegenwoordig hebben de meeste banden een radiale constructie waarbij het toevoegen van textiellagen een stevigere band opleveren. De "R" staat derhalve voor "radiaalband".

Met de laatste getallencombinatie ten slotte wordt aangeduid voor welke velgmaat de band geschikt is. In tegenstelling tot het eerste getal heeft de autobandenbranche hier gekozen voor een inch-aanduiding, omdat dit gangbaar is bij het aangeven van de maten van velgen. Staat op winterbanden 165/65 R14, dan zijn deze dus te gebruiken voor velgen van 35,56 centimeter wat overeenkomt met de vermelde 14 inch.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info