Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Laat alle banden in het geselecteerde formaat zien
Pagina 1 van 13

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Michelin 245 45 r18 Banden

De maten van een autoband staan altijd weergegeven op de zijkant, in een reeks getallen, onderbroken door een letter. In totaal bestaat de aanduiding uit vier delen. Het eerste deel geeft de breedte van de band weer in millimeters. De Michelin 245 45 r18 heeft dus een breedte van 245 millimeter. Dit is zeer breed en garandeert dan ook een optimale grip op de weg.

Het tweede deel is een waarde die de doorsnede van de band weergeeft in een percentage. Het gaat hier om de verhouding tussen de breedte en de hoogte van de band. Bij de Michelin 245 45 r18 is de verhouding tussen de breedte en de hoogte dus 45%.

Het derde deel van de reeks bestaat uit een letter. Eigenlijk bevat 98% van de wereldwijd verkochte banden de letter 'R'. Deze letter geeft aan dat het een band met een radiale constructie is, ofwel een radiaalband. Een radiaalband heeft een karkas met koordlagen die haaks op de rijrichting zijn aangebracht op het loopvlak.

De laatste waarde die we vinden bij de Michelin band met maat 245 45 r18 is het cijfer 18. Dit getal geeft weer een maat aan, namelijk de velgdiameter. Deze maat wordt weergegeven in inches. Daarmee heeft deze band dus een velgdiameter van 18 inches. Het is goed te weten dat een inch omgerekend 2,54 centimeter is.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info