Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 18

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Michelin 225 55 r16 Banden

Het cijfer aan de zijkant van deze Michelin 225 55 r16 geeft aan dat het om een iets bredere autoband gaat. De breedte van 225 mm geeft de auto meer grip in de bochten en zorgt voor een veilige, kortere remweg. Deze Michelin band is geschikt voor middelgrote auto's met topsnelheden van rond de 200 km/uur.

De 55 mm in de bandenmaat gaat over de verhouding tussen de breedte van de band en de hoogte van de zijwand van de band. In dit geval dus 55% van de 225 mm breedte. Qua rijeigenschappen betekent dit een stevige, standaard band die zorgt voor plezierige ritten in zowel de stad als op de snelwegen. Deze band kan probleemloos hogere snelheden aan.

De Michelin 225 55 r16 is een radiaalband. Daar staat de letter 'R' voor. Radiaalbanden zijn algemeen ingevoerd en worden ook staalgordelbanden genoemd. Het betekent dat ze sterk en slijtvast zijn en in de bochten extra grip en veiligheid bieden dan de oude diagonaalbanden. Radiaalbanden bieden ook meer rijcomfort omdat ze minder lawaai maken. Zowel binnen als buiten de auto.

De Michelin 225 55 r16 kan worden gemonteerd op 16" (inch) velgen. Dit zijn standaard velgen qua doorsnede. Uiteraard moet wel rekening worden gehouden met de breedte van de band bij het kiezen van de geschikte velg. Velgen zijn er in alle uitvoeringen te krijgen: van klassiek tot bijzonder opvallende velgen.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info