Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 17

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Michelin 195 55 r16 Banden

De Michelin band met maat 195 55 r16 is vooral geschikt voor stadsauto's, gezinsauto's en lichte bestelauto's. Maar ook iets grotere gezinsauto's kunnen uitstekend met deze band uit de voeten. Dat blijkt uit het cijfer 195 in de bandenmaat, dat in millimeters de breedte van de autoband aangeeft. De 195 mm betekenen in het stadsverkeer dat de auto soepel stuurt, terwijl er op de snelweg veel rijcomfort is.

In de bandenmaat staat ook het cijfer 55 (195/55). Dit beschrijft de verhouding tussen het loopvlak en de zijwand. In dit geval is de hoogte van de zijwand 55% van de breedte van het deel wat het wegdek raakt. De Michelin 195 55 r16 is hiermee een klassieke, veilige band. De band voldoet aan alle strenge eisen op het gebied van korte remweg en veilig bochtengedrag

De letter 'R' op deze band slaat op een radiaalband. Radiaalbanden worden tegenwoordig bijna standaard op auto's gemonteerd. Radiaalbanden bieden vooral goede grip in de bochten en dat betekent meer veiligheid voor personenauto's en kleine bestelauto's. Qua comfort doen de radiaalbanden niets onder voor hun voorgangers: de diagonaalband. De moderne radiaalband is bovendien een stuk zuiniger en stiller dan zijn voorgangers.

Het laatste cijfer op de Michelin 195 55 r16 betekent dat er een 16-inch velg gebruikt kan worden. Velgmaten worden in inches aangegeven. Het aanbod aan 16" velgen is zo groot dat er probleemloos een velgenset wordt gevonden die de auto qua uiterlijk en rijgedrag 'af' maakt.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info