Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173

Eigenschappen


Laat alle banden in het geselecteerde formaat zien
Pagina 1 van 13
Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Michelin 195 50 r15 Banden

De maat van een Michelin band bestaat uit enkele cijfers en letters. Het eerste getal vertelt hoe breed de band is en wordt overal ter wereld in millimeters uitgedrukt. De band van de Michelin 195 50 r15 is dus 195 millimeter breed.

Het tweede getal drukt de doorsnede van de band in procenten uit. Bij de Michelin 195 50 r15 is de procentuele verhouding tussen de breedte en hoogte dus 50 procent.

De letter R duidt aan dat deze Michelin band een radiale constructie heeft. De karkas van een autoband is samengesteld uit koordlagen. Een traditionele band heeft koordlagen die diagonaal lopen. Volgens de nieuwste inzichten presteert een radiaalband beter. Dit is dan ook dé reden waarom vrijwel alle banden, en dus ook Michelin banden,  tegenwoordig op deze manier zijn opgebouwd.

Het laatste getal, 15, geeft de velgmaat van de band aan. Deze wordt echter niet in centimers weergegeven, maar in inches. Aangezien de velgmaat eigenlijk voor de diameter van de velg staat, is de grootte van de velgdiameter dus 15 inches.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK