Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 18

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Michelin 185 65 r15 Banden

De Michelin 185 65 r15 is vooral een zuinige autoband. Het cijfer 185 in de bandenmaat geeft de breedte van het loopvlak weer en deze maat is iets smaller dan de standaard band. Het betekent minder rolweerstand en dus is er ook minder motorvermogen nodig om te rijden. De band is geschikt voor kleinere stadsauto's, compacte MPV's en sedans. Het smallere loopvlak heeft geen invloed op de wegligging en remweg. Deze Michelin band is net zo veilig als alle andere banden van het Franse merk.

Deze energyband heeft ook een iets hogere flank. Dat blijkt uit het cijfer 65 in de bandenmaat. Het betekent dat de zijwand in millimeters 65% bedraagt van het loopvlak. De Michelin 185 65 r15 ziet er door de wat hogere zijwand iets ranker uit. Dit heeft geen gevolgen voor de veiligheid en het comfort van de band.

De 'R' op de zijwand van de band betekent dat het een radiaalband is. De constructie van radiaalbanden is anders dan diagonaalbanden, die vroeger werden gemonteerd. Radiaalbanden bieden een prima combinatie van veiligheid (grip in bochten, korte remweg) én comfort. Dit laatste vertaalt zich in grotere soepelheid. Omdat deze Michelin 185 65 r15 'op smallere voet' staat, maakt de band ook minder lawaai. Zowel binnen als buiten de auto.

De velgmaat wordt weer aangeduid in Engelse inches. Deze band past dus om alle velgen met 15" diameter en die zijn in alle soorten uitvoeringen te krijgen om het uiterlijk van de auto compleet te maken.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info