Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Laat alle banden in het geselecteerde formaat zien
Pagina 1 van 16

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Michelin 175 65 r14 Banden

Een bandenmaat wordt in verschillende delen weergegeven. Deze aanduiding is te vinden aan de zijkant van de autoband. De eerste waarde geeft de bandbreedte aan en doet dit in millimeters. De Michelin band met maat 175 65 r14 heeft dus een breedte van 175 millimeter. Michelin staat overigens op de markt bekend als fabrikant die zeer duurzame en kwalitatief hoogwaardige banden levert.

De hoogte van een band wordt niet aangegeven in een formaat als millimeters. Op de band wordt weergegeven hoe de verhouding ligt tussen de bandbreedte en de bandhoogte. Dit gebeurt in percentages. De doorsnede van de band wordt daarmee weergegeven in het percentage van de verhouding tussen deze twee formaten. Bij de Michelin 175 65 r14 gaat het om een verhouding van 65%.

De 'R' is de enige letter in de volledige benaming. Deze letter geeft aan dat het een radiaalband is, ook wel een band met een radiale constructie. Dit betekent dat de koordlagen in het karkas van de band haaks liggen op de rijrichting. Radiaalbanden worden ook wel staalgordelbanden genoemd.

De reeks aanduidingen wordt afgesloten met een tweecijferig getal dat de velgenmaat in inches aangeeft. Een inch is 2,45 centimeter. De Michelin 175 65 r14 heeft een velgenmaat van 14 inches, ofwel een ruime 35,5 centimeter.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info