Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173

Eigenschappen


Pagina 1 van 53
Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Firestone banden

Nadat de Amerikaan Harvey S. Firestone in 1900 aanvankelijk begon met de verkoop van diverse andere bandenmerken, startte hij in 1903 met de productie van zijn eigen merk. In 1906 scoorde hij de tot op dat moment grootste bandenorder uit de geschiedenis met de verkoop van 2000 stuks aan Henry Ford. Firestone banden maakten al vroeg hun opwachting in de autosport en wonnen in 1911 de Indy 500. Een kleine 20 jaar later wordt de eerste Firestone bandenfabriek in Engeland geopend en in de Tweede Wereldoorlog produceert het merk banden in opdracht van het leger voor diverse militaire voertuigen. Sindsdien is Firestone niet weg te denken uit de wereld van grote bandenleveranciers en in zijn meer dan 100-jarig bestaan heeft Firestone naam gemaakt als vertrouwd merk qua innovatie, comfort en veiligheid.

De uitgebreide sortering Firestone banden van tegenwoordig heeft veel te bieden aan verschillende gebruikers met uiteenlopende wensen. Firestone heeft steeds vooropgelopen bij de ontwikkeling van nieuwe technieken en materiaalgebruik dat past bij de wensen van nu op het gebied van techniek, rijplezier en milieu. Veiligheid en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke voorwaarden die het merk zichzelf oplegt.  In 1994 haalde Firestone als eerste bandenfabrikant uit Amerika het ISO 9000 keurmerk. Zowel op het circuit als daarnaast inspireren Firestone banden steeds veel bestuurders met geavanceerde nieuwe ontwikkelingen als het gaat om betrouwbare banden van een fabrikant met visie en een op de toekomst gerichte blik.

Firestone banden komen behoorlijk uit tests en scoren goed tussen alle grote merken. De ANWB testte tijdens de Winterbandentest 2011/2012 de Winterhawk 2 Evo banden (175/65 R 14 T)van Firestone. Deze serie komt met 3 sterren prima uit de test en springt er opvallend uit met de score op het onderdeel geluid in de auto. En voor wat betreft de prijs/kwaliteit verhouding, maakt deze bandenserie een erg goede indruk.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK