Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Laat alle banden in het geselecteerde formaat zien
Pagina 1 van 21

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Continental 215 55 r16 Banden

Wanneer we spreken van een Continental 215 55 r16, dan spreken we op de eerste plaats van een autoband die op de markt is gebracht onder de merknaam Continental. De reeks die op deze merknaam volgt geeft de maat van de betreffende band aan. Ieder deel van de reeks geeft een andere maat weer, te beginnen met de breedte van de band. Deze maat wordt altijd weergegeven in millimeters. In dit geval hebben we het dus over een band die 215 millimeter breed is.

Een ander belangrijk gegeven is de verhouding tussen de breedte en de hoogte, ofwel de doorsnede van de band. Het tweede getal in de reeks geeft deze verhouding aan, in een percentage. Bij de Continental 215 55 r16 is de verhouding tussen de hoogte en de breedte dus 55%.

Vervolgens wordt de reeks getallen onderbroken door een letter. Deze letter geeft aan om wat voor band het gaat als we kijken naar de koordlagen. De koordlagen vormen het karkas van de band en deze kunnen op verschillende manieren zijn aangebracht. Wanneer de koordlagen diagonaal op het loopvlak zijn aangebracht, dan spreken we van een diagonaalband. Wanneer de koordlagen haaks ten opzichte van de rijrichting zijn aangebracht op het loopvlak, dan spreken we van een radiaalband. De letter geeft aan om welke constructie het gaat. De 'R' staat voor radiaal.

De reeks wordt afgesloten met de velgenmaat, welke wordt aangegeven in inches. We hebben het dan over de diameter. Bij deze Continental band met maat 215 55 r16 bestaat er dus een velgdiameter van 16 inches.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info