Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 17

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Continental 205 50 r17 Banden

Een bandenmaat wordt altijd aangegeven in een vastgestelde volgorde. Op de zijkant van een autoband staat een volledige benaming van de band weergegeven, als Continental 205 50 r17. Deze benaming is op te splitsen in vier delen, welke ieder een ander stuk informatie over de band weergeven. Op de eerste plaats staat de waarde 205. Dit geeft aan dat de band 205 millimeter breed is. Ofwel, de eerste waarde geeft de breedtemaat van de band weer in millimeters.

Het volgende aspect geeft de diameter van de band aan, ofwel de verhouding tussen de breedte en de hoogte van de band. Deze verhouding wordt weergegeven in een percentage. Bij de Continental 205 50 r17 is de verhouding tussen de breedte en de hoogte van de band dus 50%.

Het volgende deel bestaat uit een letter, namelijk de letter 'R'. Deze letter geeft aan dat het om een band met een radiale constructie gaat. Er zijn ook nog banden met een diagonale constructie, waarbij de koordlagen diagonaal op het loopvlak zijn aangebracht. Radiaalbanden zijn aanzienlijk beter. Het is dan ook zo dat tegenwoordig 98% van alle verkochte banden wereldwijd een radiale constructie hebben, en geen diagonale constructie.

Na de letter vinden we nog een getal. Dit cijfer geeft de velgdiameter aan in inches. Een inch is 2,54 centimeter. Bij de Continental band met maat 205 50 r17 hoort dus een velgdiameter van 17 inches, ofwel een ruime 43 centimeter.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info