Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Laat alle banden in het geselecteerde formaat zien
Pagina 1 van 16

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Continental 185 60 r15 Banden

De informatie over een band staat altijd aan de zijkant van de autoband weergegeven. Het is goed te weten waar de verschillende waarden voor staan. Op de eerste plaats wordt aangegeven hoe breed de band is, in millimeters. De Continental band met maat 185 60 r15 is dus 185 millimeter breed.

De breedtemaat van de band wordt gevolgd door een getal van twee cijfers, namelijk de 60. Dit is geen maat in millimeters of bijvoorbeeld centimeters, maar een percentage. Dit percentage geeft de diameter weer, dat ook wel gezien kan worden als de verhouding tussen de breedte van de band en de hoogte ervan. Voor de Continental 185 60 r15 is deze verhouding dus 60%.

Na het aangegeven percentage volgt een letter. In de meeste gevallen, zoals ook bij de Continental 185 60 r15, is dit de letter 'R'. Deze staat voor radiale constructie. Circa 98% van alle banden die wereldwijd worden verkocht binnen de huidige markt heeft een radiale constructie. Naast banden met een radiale constructie zijn er ook nog diagonaalbanden, welke niet veel meer worden gebruikt.

De aanduiding wordt afgesloten met een getal. Bij deze band dus het getal '15'. Dit getal geeft de diameter van de velgen aan. Deze maat wordt altijd weergegeven in inches. Deze band heeft dus een velgdiameter van 15 inches.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info