Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 2
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

255/50 R19

Fabrikanten van banden voor auto's hebben een codering ontwikkeld, die zij standaard vermelden op de wang van de band. Deze code is opgebouwd uit enkele getallen in combinatie met een letter, zoals 255 50 R19. Door middel van de beginwaarde kan de automobilist zien hoe breed de autoband in millimeters is gemeten van zijkant naar zijkant. Een band die 255 millimeter breed is, geeft bijzonder veel stabiliteit tijdens het rijden.

Om uit te rekenen wat de bandhoogte is, kan men zich baseren op de waarde die het volgende getal aangeeft. Dit is een percentage dat met de breedte moet worden verrekend. In de codering 255 50 R19 heeft de band dus een hoogte van 128 millimeter. Dit is immers 50% van 255 millimeter.

Op grond van de "R" kan worden afgeleid, wat de constructie van de band in kwestie is. De letter geeft aan dat een autoband voorzien is van een slijtvaste, radiale constructie. Terwijl bij diagonaalbanden de rubberlagen kruislings over elkaar liggen, heeft een radiaalband lagen die haaks staan op de rijrichting.

Met de waarde die achter in de bandencode staat, wordt aangeduid wat de afmeting van de velg is die bij deze band past. Voor deze aanduiding gaat men uit van inches. Een band waarop de vermelding 255 50 R19 staat, is dus te gebruiken voor een velgmaat van 19 inch of 48 centimeter.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK