Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 13
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

245/45 R17

Met behulp van de informatie die fabrikanten van autobanden op de zijkant van een band vermelden, kan men eenvoudig de afmetingen ervan bepalen. Dit is bijzonder handig, omdat autobezitters bij de aanschaf van nieuwe banden op die manier direct kunnen zien of een band geschikt is of niet. Als op een band bijvoorbeeld 245 45 R17 vermeld wordt, dan is meteen duidelijk dat de bandbreedte 245 millimeter bedraagt en men verzekerd is van stabiel autorijden.

Om te kunnen bepalen wat de radius of bandhoogte is, moet een klein rekensommetje worden gemaakt. Het tweede getal van 245 45 R17 is namelijk geen getal in millimeters, maar een percentage. In dit geval is de straal van de band 45% van de breedte die middels het voorste getal is aangegeven en dus 110 millimeter.

De volgende aanduiding in de bandencode is de letter "R", wat staat voor radiale constructie of radiaalband. Met radiaalbanden worden autobanden bedoeld die extra textiel- of koordlagen onder het loopvlak hebben. Deze stevige constructie zorgt tevens voor meer rijcomfort. Eigenlijk wordt er vrijwel geen ander type autoband meer gemaakt.

Met het getal dat de cijferreeks op de zijkant van een band afsluit, geeft de fabrikant aan welke velgdoorsnede voor deze band bestemd is. In de code 245 45 R17 is dit dus een velg die een diameter heeft van 17 inch of 43 centimeter. Anders dan de bandbreedte wordt de velgmaat traditioneel in inches aangeduid.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK