Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 6
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

245/40 R17

De codering die op de wang van autobanden staat te lezen, staat daar niet zomaar. Voor automobilisten is de code een handig hulpmiddel om in één oogopslag te zien of de band geschikt is voor zijn of haar auto. De eerste cijfers drukken de breedte van de desbetreffende band in millimeters uit. Een band met daarop de combinatie 245/40 r17 heeft dus een breedte van 245 millimeter. Stabiliteit op de weg is een van de grote pluspunten van zo'n brede band.

Het getal "40" in de codering 245/40 r17 is een percentage waarmee informatie wordt gegeven over de doorsnede, ofwel de verhouding tussen de breedte en de hoogte van de band. Het percentage is in dit geval 40% van 245 millimeter, wat neerkomt op 98 millimeter.

Met de "r" geeft de fabrikant aan, dat de autoband is voorzien van een radiale constructie. Een band met een dergelijke constructie heeft extra textiellagen vlak onder het loopvlak, die zijn aangebracht in de lengterichting van de band. Een radiaalband wordt ook wel een staalgordelband genoemd en heeft beperkte slijtage.

De laatste cijfers in 245/40 r17 duiden op de maat van de velg, waarvoor deze band geschikt is. Voor het aangeven van deze afmeting maakt men gebruik van inches. Is een band te gebruiken voor een velgmaat van 17 inch, dan staat dit gelijk aan een velgdoorsnede van 43 centimeter.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK