Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

235/70 R16

Deze 235 70 r16 banden zijn vooral geschikt voor SUV's van het type X5 van BMW of bijvoorbeeld de Toyota Landcruiser. Deze zware 4x4's rijden meer op de weg dan in terrein en daar is het goed wegslaan van regenwater of sneeuw uiterst belangrijk. De bandbreedte van 235 betekent extreem veel grip. De kans op aquaplaning wordt bij deze banden geminimaliseerd door de zeer ruime profielen die water en modder snel onder de band wegwerken.

De 235 70 r16 band heeft opmerkelijk hoge wanden. Liefst 70% van het loopvlak is de maat van de flankhoogte. Zo'n hoge zijwand is erg praktisch in gematigde offroad-omstandigheden. Te denken valt bij dit type auto's aan outdoor activiteiten met de boot- of paardentrailer. Ze bieden extra grip op zachte ondergrond, zonder in de stad of op binnenwegen bonkig aan te voelen. De hoge zijwanden dragen uiteraard ook bij aan het stoere karakter van SUV's.

Voor dit type auto zouden diagonaalbanden goed voldoen, maar de 'R' in de bandenmaat verraadt dat er voor een radiaalband is gekozen. Deze 235 70 r16 radiaalband biedt extra grip in de bochten en geeft ook extra comfort. De radiaalbanden geven aanzienlijk minder geluid door in de cabine en ook buiten is er van 'zingen' nauwelijks sprake.

De velgmaat wordt in Engelse inches aangegeven en aan het cijfer 16 is af te lezen dat het een grotere velg is. Een perfect combinatie van een grote velg, veel band en dus veel status die past bij dit type auto's.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK