Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 2

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


235/65 R17

Wie banden met de juiste afmetingen wil kopen, kan zich daarvoor baseren op de aanduiding die op de wangen van banden staat vermeld. Aan de hand hiervan kunnen autobezitters vlot bepalen welke banden voor zijn of haar auto te gebruiken zijn. Is op een band bijvoorbeeld de code 235 65 R17 aangegeven, dan kan daaraan direct worden afgelezen dat de band een breedte heeft van 235 millimeter. Met een dergelijke bandbreedte is een automobilist verzekerd van stabiliteit tijdens het autorijden.

Voor het bepalen van de hoogte of straal van een band moet het eerste getal opnieuw worden gebruikt, maar nu in combinatie met het tweede. De tweede cijfercombinatie drukt namelijk een percentage uit dat moet worden verrekend met de bandbreedte. In de bandencode 235 65 R17 is de bandhoogte 153 millimeter. Dit is namelijk 65% van 235 millimeter.

Ook de aard van de constructie valt op te maken uit de codering die op een autoband staat. Zo'n beetje alle banden zijn tegenwoordig van een radiale constructie voorzien. Dit wordt aangegeven met de letter "R". Radiaalbanden verschillen van diagonaalbanden, doordat slijtvaste koordlagen zich vlak onder het loopvlak bevinden.

De cijfercombinatie "17" die aan het eind van de combinatie 235 65 R17 staat, maakt duidelijk dat op deze band een velg met een diameter van 17 inch of 43 centimeter kan worden gemonteerd. Dat deze afmeting in inches wordt vermeldt, heeft te maken met de gestandaardiseerde velgmaataanduiding.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info