Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 3
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

235/60 R16

De zijkanten van banden worden ook wel wangen genoemd. Hierop staat een cijfercombinatie met de toevoeging van een letter vermeld. Op grond daarvan kunnen de afmetingen van de autoband worden afgelezen en uitgerekend. De breedte is af te leiden uit de eerste cijfers. Staat op de band 235/60 r16, dat houdt dit in dat deze 235 millimeter breed is. Hiermee zijn goede prestaties te verwachten met betrekking tot de wegligging en het wegcontact.

Middels het volgende cijferpaar bepaalt men eenvoudig de procentuele straal van de autoband, uitgaande van de eerder aangegeven breedte. Bij een band waarop als codering 235/60 r16 vermeld staat, is de waarde van de bandhoogte dus 60% van 235 millimeter. De hoogte is daarmee vast te stellen op 141 millimeter.

Autobanden worden tegenwoordig in 98% van de gevallen gemaakt met een zogeheten radiale constructie rond het karkas. Het overgrote deel van de banden heeft dan ook een code met daarin een "r". Deze letter geeft aan de band een radiaalband is, waarin onder het profiel koordlagen in de lengterichting liggen die voor extra stevigheid zorgen.

Aan het eind van de bandencode wordt de buitendiameter van de velg vermeld. Men gaat hierbij uit van een inch-aanduiding. Bij een band met 235/60 r16 op de wang past dus een velg die een doorsnede van 16 inches heeft. Dit komt overeen met 41 centimeter.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK