Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 10
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

235/55 R17

Bij de aanschaf van een stel goede autobanden is het van belang om te weten waar alle tekens in de naam van het type voor staan. In het geval van dit soort banden spreken we van het type 235 55 r17. Om te beginnen zijn er de cijfers '235', die slaan op de breedte van de autobanden in millimeters. Ze zijn dus 235 millimeter breed en hebben een korte remweg.

De volgende cijfers die te zien zijn in de naam van het type zijn de cijfers '55'. Deze cijfers hebben betrekking op de doorsnede van de autobanden, oftewel de verhouding tussen de lengte en de breedte van de banden. Deze banden hebben een doorsnede van 55 procent, waardoor het mooie hoge banden zijn, die voor iedere bestuurder zorgen voor een comfortabele rit. Het rijen wordt veel lekkerder met hoge banden!

Dan komt er een letter voor in de naam 235 55 r17. De letter 'r' staat voor de radiale constructie die de autobanden hebben. Doordat de koordlagen in het karkas haaks ten opzichte van de rijrichting onder het loopvlak zijn bieden deze banden enkele belangrijke voordelen. Zo slijten ze minder snel en hebben ze een relatief lage rolweerstand, waardoor bestuurders minder energie hoeven te verbruiken. De banden zijn tevens koersvast.

De naam 235 55 r17 wordt afgesloten met de cijfers '17', die de velgenmaat van dit type autobanden aangeven. Deze maat geven we altijd gemakkelijk aan in de diameter van de velgen. De velgendiameter is in dit geval 17 inches.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK